Рецепти   нік повинен

Згущене Молоко

Згущене Молоко

Рецепт приготування цього згущеного молока взято з кулінарних сторінок черкаської газети «Акцент», яка щосереди надходе до читачів. На кулінарніј шпальті газети «Акцент» під рубрикою «Ґаздинька» презентовано згущене молоко. Як на мене, страва виходе смачною, проте набува світло-коричневого кольору. Зважаючи, що страва робиться з чистих, негінетично модифікованих інґредієнтів, без додавання клею, я пропоную зробити її вдома. Історія молока, згушеного з цукром, починається ще від 1856 року. Це не тільки солодкиј продукт, а ј корисниј — в ньому міститься кальціј та молочниј білок, немає барвників, дріжджів чи підсилювачів смаку. Щороку смак даного продукту вдосконалювався. Смачниј та приємниј смак дозволить створити дививижні тортики, солодкі креми, різноманітну випічку, смакує з розчинною кавою.

Інгредієнти:

1. парне молоко (не менш за 3,2% жир.) — 1,2 л;
2. цукор — 0,4 л;
3. сода — 1/3 ч. л.

Спосіб приготування

    Базарне, уранішнє, незбиране молоко, в якому ще не відстоялися вершки, вливають у металевиј тазок для варіння. У нього засипають цукор (молоко і цукор, маючи на увазі ємність, змішують у пропорції три до одного (3:1)), додають соди. Ретельно розмішуючи дерев'яною лопаткою, суміш доводять до кипіння і ставлять на малиј вогонь, позаяк молоко за кип'ятіння збіга. За годину молоко жовтіє, а при загусанні стає світло-коричневим. По цьому що 5 хвилин суміш треба вимикати і робити пробу: якщо при охолодженні молоко густіє, варіння можна завершувати. Згущеному молоку дають остигнути, переливають до баночок.

    N. B. Прошу врахувати те, що чим більше вариться молоко, тим воно густішає. Тому на першіј стадії варіння з суміші виходе концентроване молоко, далі — згущене молоко, а відтак перетворюється на ірис. Для напоїв на манер розчинної кави најліпше пасує концентроване молоко, для випічки та кремів — згущене молоко, а для десерту — ірис.

    Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 15, з них друзів: 0.

  • Art 1С
  • Jeday
  • Kaizer@
  • klio3006
  • ngd
  • worck
  • аll*ways
  • Аniram
6

Гість: Саша- Жанна

121.02.12, 20:56

Спасибо за рецепт, обязательно попробуем сварить сгущенку.

222.02.12, 12:00Відповідь на 1 від Гість: Саша- Жанна

Будь ласка! Бажаю, щоб усе вијшло як слід. Тут головне: зробити правильну густість. На жаль, точниј час варіння не можна сказати, бо все залежить від певних умов тобто вогню, посуду тощо.

329.02.12, 21:42

а 0,4 л сахара это как?

Гість: все будет ок

41.03.12, 10:27

а зачем сода? Какую функцию она выполняет?

51.03.12, 12:20Відповідь на 3 від В Редная

Дякую за питання! Там надруковано зі скороченням, тобто 0,4 літра цукру. До речі, я клав значно меньше, ніж зазначено в рецепті, і непогано виходило.

61.03.12, 12:30Відповідь на 4 від Гість: все будет ок

Дуже хороше питання! Коли вперше робив згущене молоко, то вирішив не додавати туди соди, мовляв навіщо вона треба! В результаті отримав неоднорідну масу в перемішку з грудочками. Тепер роблю з содою, як зазначено в рецепті.

Гість: все будет ок

71.03.12, 18:43Відповідь на 6 від нік повинен

Дякую! Обов.язково спробую!

82.03.12, 16:17Відповідь на 5 від нік повинен

Спасибо... просто не привычно сахар литрами

92.03.12, 18:20Відповідь на 7 від Гість: все будет ок

І пані спасибі за гарниј коментар!

102.03.12, 18:30Відповідь на 8 від В Редная

Ви, безперечно, маєте рацію. А втім, саме так було надруковано в газеті, з якої взято цеј рецепт. Власне, за моїми підрахунками 0,4 л цукру дорівнює 375 г цього ж продукту.

Додати коментар
Сторінки:
1
2
попередня
наступна