Грінки (toasts) можна підсмажити за допомогою тостера (toaster). Але в Україні полюбляють все робити великими порціями і звичними, старими, дідівськими методами. Тому пропоную панству цеј домашніј рецепт приготування смачних грінок зі шпротами.
Інгредієнти:
1. гірчичниј батон, нарізниј батон або житніј хліб > 0,5 бух.;
2. помідори (свіжі) — 1 шт.;
3. огірки (свіжі) — 1 шт.;
4. шпроти в олії — 180 г (1 б.);
5. вершкове масло — 100 г;
6. соняхова олія (рафінована) (для смаження) — дещиця;
7. петрушка (для оздоблення) — 1/3 пучка.
Спосіб приготування
Черствиј батон нарізати скибочками, а якщо маєте житніј хліб, то јого можна нарізати шматочками по діягоналі у вигляді трикутничків. Трохи зачіпаючи, повмочати скибочки хліба кожним боком в налиту до тарілки олію і викласти на суху заздалегідь добре розігріту пательню. Обсмажити з кожного боку до золотистого кольору.
Обсмажені скибочки зверху трохи намазати маслом. Порізати тонкими кружальцями помідор і огірок.
На кожну грінку покласти шпротину (ліпше дві), а зверху — частинку помідора або огірка.
Прикрасити зеленню петрушки.
Смачного!
Коментарі
Додати коментарviva_el_sol
16.10.14, 13:56
нік повинен
28.10.14, 11:20Відповідь на 1 від viva_el_sol
Звольте, панночко, взяти себе в руки ј увести мене в курс справи. Позаяк мене спонука до розпитувань не зарозуміла допитливість, а справжня необхідність через незмогу виносити стан невідомості, я надіюся, вас не образе моє бажання одержати від вас ці відомості.