Аджика «Українська» (Консервація)
- Вид: Закуски
- Кухня: Домашня
- Час: 3 ч. 10 хв.
- Складність: Середньо
До вашої уваги рецепт домашньої аджики. Це давніј рецепт. Маю јого ще з 80-х рр. минулого XX ст. Хоча аджика то є абхазька націјональна страва, але цеј рецепт адаптовано українцями під свіј образ життя. Позаяк в Україні росте багато овочів, то ј ця аджика вміщує багате різноманіття городини, що росте в Україні ј має помірно гіркиј смак. А абхазька аджика робиться дуже солоною і гіркою та складається в основному з солі, пекучого перцю та томатів.
Інгредієнти:
01. червоні баклажани (помідори) — 5 кг;
02. часник — 300 г;
03. пекучиј перець (стрючковиј) — 300 г;
04. болгарськиј перець — 1 кг;
05. яблука — 1 кг;
06. морква — 1 кг;
07. ріпчаста цибуля — 1 кг;
08. соняхова олія (рафінована) — 1 скл.;
09. сіль кам’яна нејодована — 3 ст. л. (без надлишку);
10. цукор — 0,5 кг.
Спосіб приготування
Всі овочі треба лацно помити, почистити, порізати. Далі перекрутити через м'ясорубку часник до окремого посуду (не треба вичавлювати јого часничницею), а потім разом вперемішку перемолоти решту овочів. Всі інґредієнти крім часнику (часник кладеться за 5-10 хвилин до кінця варіння) покласти до великої алюмінієвої каструлі (можна 2-і 6-и літрові каструлі), розмішати. Відтак закип'ятити ј залишити кипіти на повільному вогні, за відкритого дашка, протягом 2-х годин, періјодично помішуючи.
Тим часом треба помити 12 півлітрових банок та простерилізувати їх над парою. Для цього нагріти окропу в чајнику ј, зменшивши вогонь (вода має повільно кипіти), встромити виделку в носика чајника, та повісити на неї банку. 5 хвилин для обдавання парою кожної банки достатньо для стерилізації. Далі гарячим окропом, що залишився в чајнику, обілляти кришечки до банок.
Коли аджика буде готова (не забудьте додати часнику незадовго до кінця варіння), закрутити її в банки. Закручені таким чином банки (це стосується любої консервації) перевертають догори дригом долі та накривають всі разом укупі ковдрою на 3 години часу (бажано аж до цілковитого прочахання). Відтоді готову продукцію зберігати у прохолодному, темному місці (льох, погріб або холодильник).
N. B. Зі запропонованих інґредієнтів виходе 6 літрів аджики.
Смачного!
Коментарі
Додати коментарverdik
17.08.11, 23:09
нік повинен
28.08.11, 15:40Відповідь на 1 від verdik
Велике спасибі, добродіјко! Це так чудово, те що ви висловили! Признаюсь, мені також смакує ця аджика.![](//i3.i.ua/v2/smiles2/smutili.gif)
lubaira
318.09.11, 13:47
хочу спробувати
нік повинен
419.09.11, 14:40Відповідь на 3 від lubaira
Гість: anntarezz
531.08.13, 12:18
нік повинен
63.09.13, 12:50Відповідь на 5 від Гість: anntarezz
Дякую, добродію! Ви безперечно помітили, що давши цього рецепта своєму кухареві, сподівання на успішну заїдку вельми велике!![](//i3.i.ua/v2/smiles2/eda.gif)