- Горіхи подрібнити на муку в блендері.
- М'яке вершкове масло збити з цукром в пухку білу масу. Додати жовтки по одному і перемішати до однорідності.
-Додати борошно, горіхи, 1,5 ч.л розпушувача і мигдалевий екстракт (якщо є) - немає нічого страшного! Все акуратно розмішуємо.
- Білки окремо збити з дрібкою солі в міцну масу, вмішати повільно в тісто за допомогою лопатки чи дерев'яної ложки .
- Викласти
тісто в роз'ємну форму 20-23 см, розрівняти і випікати приблизно 40-45
хвилин при 190 г. Готовність обов'язково перевірити дерев'яною шпажкою
по центру.
- Готовий бісквіт охолодити 10 хвилин у формі, потім дістати і дати йому вилежатися на решітці.
А тепер крем:
- Жовтки розтерти з крохмалем і цукром до однорідності.
- Влити
гаряче молоко (я підігріла в мікрохвильовці) тонкою цівкою і при цьому
розмішуємо віничком. Поставити на плиту і зварити заварний крем на
середньому вогні до загустіння. Від крему не відходимо, постійно
помішуємо !!!
- Готовий
крем прибираємо з вогню, додаємо ванільний екстракт і масло,
розмішуємо, закриваємо харчовою плівкою каструлю і залишаємо
охолоджуватися.
- Тепер ріжемо бісквіт на 3 коржі
- Укладаємо
перший корж на блюдо, змащуємо його 4 ст ложками джему (який
заздалегідь треба розігріти, так він буде легше розмащуватись)
- Зверху на джем кладемо половину крему - він повинен бути дуже густим!
- Кладемо на крем другий корж і повторюємо те саме - джем, крем і третій корж зверху.
Ганаш
- на
водяній бані розігріти вершки з шоколадом, перемішати до однорідності.
Потім сильно охолодити і збити міксером в пухку масу. Покрити
охолодженою пишною масою торт!
- Прикрасити шоколадною крихтою або ягодами
Торт
неймовірно смачний ) Контраст смаків, кислий джем із журавлини,
солодкий заварний крем, та шоколадний ганаш - ЦЕ НЕПЕРЕВЕРШЕНО!
Коментарі
Додати коментар