Рецепти   БілаКоролева

Торт "Торонто"

Наближаються Різдвяні та новорічні свята. І кожна господиня хоче своїх близьких та друзів здивувати чимось новеньким.Торт"Торонто" дуже ніжний, просякнутий журавлиним джемом та заварним кремом.http://gazeta.ua/ru/blog/46081/divuyemo-ridnih-tortami Рецепт сподобався.

Інгредієнти:

для бесквіту
220 г вершкового масла
220 г цукру
120 г борошна
120 г мигдалю
4 яйця
1 чайна ложка мигдального екстракту
1,5 чайної ложки розпушувача для тіста
для крему
75 г цукру
3 столові ложки кукурудзяного крохмалю
450 мл молока
1 чайна ложка ванільного екстракту
30 г вершкового масла
3 жовтка яєчних
ганаш
300 г молочного шоколаду
250 мл вершків 33-35%
додатково
джем із журавлини 8-10 столових ложок

Спосіб приготування

- Горіхи подрібнити на муку в блендері.

- М'яке вершкове масло збити з цукром в пухку білу масу. Додати жовтки по одному і перемішати до однорідності.



-Додати борошно, горіхи, 1,5 ч.л розпушувача і мигдалевий екстракт (якщо є) - немає нічого страшного! Все акуратно розмішуємо.



- Білки окремо збити з дрібкою солі в міцну масу, вмішати повільно в тісто за допомогою лопатки чи дерев'яної ложки .



 



- Викласти
тісто в роз'ємну форму 20-23 см, розрівняти і випікати приблизно 40-45
хвилин при 190 г. Готовність обов'язково перевірити дерев'яною шпажкою
по центру.


 


- Готовий бісквіт охолодити 10 хвилин у формі, потім дістати і дати йому вилежатися на решітці.



А тепер крем:

- Жовтки розтерти з крохмалем і цукром до однорідності.

- Влити
гаряче молоко (я підігріла в мікрохвильовці) тонкою цівкою і при цьому
розмішуємо віничком. Поставити на плиту і зварити заварний крем на
середньому вогні до загустіння. Від крему не відходимо, постійно
помішуємо !!!



 


- Готовий
крем прибираємо з вогню, додаємо ванільний екстракт і масло,
розмішуємо, закриваємо харчовою плівкою каструлю і залишаємо
охолоджуватися.



- Тепер ріжемо бісквіт на 3 коржі



- Укладаємо
перший корж на блюдо, змащуємо його 4 ст ложками джему (який
заздалегідь треба розігріти, так він буде легше розмащуватись)


- Зверху на джем кладемо половину крему - він повинен бути дуже густим!



- Кладемо на крем другий корж і повторюємо те саме - джем, крем і третій корж зверху.



Ганаш
- на
водяній бані розігріти вершки з шоколадом, перемішати до однорідності.
Потім сильно охолодити і збити міксером в пухку масу. Покрити
охолодженою пишною масою торт!



 




- Прикрасити шоколадною крихтою або ягодами



 



Торт
неймовірно смачний ) Контраст смаків, кислий джем із журавлини,
солодкий заварний крем, та шоколадний ганаш - ЦЕ НЕПЕРЕВЕРШЕНО!



 



 

В обраному: 1, з них друзів: 0.

  • Nadjusuk
0