Закип’ятити воду, додати олію і цукор. Остудити до кімнатної температури, додати дріжджі, замісити тісто й поставити в тепле місце на 1–1,5 год.Сформувати пиріжки із обраною начинкою. Смажити в олії або запекти в духовці.
Відварені або спечені червоні буряки почистити, пропустити через м’ясорубку або натерти на тертці. Окремо відварити чорнослив і теж пропустити через м’ясорубку (його можна замінити відвареними сушеними яблуками). За бажанням можна додати цукор та корицю.
Начинка з капусти
Капусту тонко нашинкувати, цибулю нарізати дрібними кубиками, морквину почистити та натерти на тертці, викласти на сковорідку з олією, посолити, додати спеції та протушити близько 30 хв. Можна додати столову ложку томатного соусу.
Начинка з яблук
Яблука почистити, натерти на терці, додати 100 грам цукру, 2 столові ложки білих мелених сухарів, корицю. Добре вимішати та нафарширувати пиріжки.
Начинка з гарбузом
Гарбуз нарізати невеликими шматочками, відварити, злити воду та добре віджати. Збити в бленд ері й додати цукор АБО сіль та спеції. До цієї начинки можна додати трошки ягід калини.
Маково-медова начинка
Мак промити теплою водою, заливають окропом у співвідношенні 1х1, доводять до кипіння та проварити 1 хвилину, залишити на 3-4 години для набухання. Потім мак відтиснути від води, добре розтерти в макітрі (або в блендері). Додати мед та добре вимішати.
Коментарі
Додати коментарoksana-ovch
115.03.10, 18:55
Oлenka
220.03.10, 11:19
Гість: kissen7
320.03.10, 16:00
А где мука?
Н@деньк@
43.01.11, 21:30