Шоколадна маса:
Вилити молоко в каструлю, додати масло, какао, цукор, поламаний шоколад. Зварити на малому вогні, помішуючи, до утворення однорідної маси. Зняти з вогню і охолодити.
Просіяти муку і порошок до печива. Разом із жовтками додати до охолодженої маси і перемішати. Білки відкласти.
Сирна маса:
Сир, жовтки, цукор-пудру, муку, ванільний цукор, крохмаль і масло вимішати.
Білки разом із білками від тіста збити на круту піну. Збиті білки розділити навпіл – першу половину ОБЕРЕЖНО вмішати в шоколад, решту – в сир.
Форму 22х34 см (я пекла в тортівниці) змастити маргарином чи маслом і вистелити папером для запікання. Викласти половину шоколадної маси. Ложкою накладати острівці-гірки сиру (у формі квітки – центр і пелюстки довкола). Потім це зверху залити рештою шоколадної маси.
Пекти при температурі 175-180 градусів близько 60 хв. Охолодити в ледь відчиненій духовці (бо якщо зразу витягнути, то сирник осяде).
Можна ще трохи полити шоколадною помадкою, притерти шоколадом чи посипати кокосовою стружкою (хто як любить…)
Смачного…
П.С. для того, аби шоколадне тісто не вийшло забитим, білки вмішуєм в нього дуже повільно і обережно... =)
Коментарі
Додати коментарГість: batika
18.06.13, 10:05
А скільки молока потрібно в шоколадне тісто?
Nadjusuk
28.06.13, 11:32
так і знала що про щось забула написати... вже додала молоко... готуйте на здоров*я...
Гість: batika
38.06.13, 16:55
Цікавий рецепт. Обов*язково спробую приготувати. Дякую.
Nadjusuk
49.06.13, 15:55