Торт «Спартак»
Коржі:
Збити 1 яйце і 1 ст цукру. Тоді 6 ст л молока + 1 ст л меду підігріти на водяній бані. Туди ж вкидаємо
50 г
маргарину + 450 г
муки + 2 ст л какао (муку з какао разом просіяти) + 1 ч л соди згашеної 1 ст л
оцту. Це все додаєм постійно помішуючи. Повинно вийти тепле тісто, його треба
замісити. Стільницю посипати мукою. Викласти на неї тепле тісто і місити далі.
Потім тісто ділити на 5 частин. Деко змастити маргарином і присипати трохи
мукою.. Тоді взяти 1 частинку тіста і розтачати на деко (+ руками розрівнюємо
так, аби не було голих країв). Пекти 15-20 хв. І так спекти 5 коржів.
Крем:
Берем півлітри молока. З них 200 мл надбираєм. Додаєм у тих 200 мл 2 ст л крохмалю. До решти молока додати 2 ст цукру,
кип*ятити. У те молоко, шо кипить, доливаєм те, яке холодне з крохмалем.
Доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Коли загусне, знімаємо з вогню,
охолоджуємо. Тоді збиваємо 300
г масла з 1 п ванільного цукру і по-трохи додаємо
зварений крем. Все збити міксером до пухкої маси. Тоді перемастити коржі і
посипати (полити) шоколадом та кокосовою стружкою. Має постояти добу, пропитатись. Смачного.
Коментарі
Додати коментарГість: мары
122.08.12, 15:28
БілаКоролева
228.12.14, 13:18
Щось не зрозуміло....Скільки муки треба?
Nadjusuk
328.12.14, 14:31Відповідь на 2 від БілаКоролева
Для тіста на 5 коржів потрібно 450 г муки.