Рецепти   Rиsя

десерт з полуниці, м'яти та базиліку

десерт з полуниці, м'яти та базиліку

Полуничний сезон у розпалі, а фантазія "що б з неї ще такого приготувати" скінчилася? Спробуй освіжаючий незабутній та незамінний для спекотної пори десерт.

Інгредієнти:

1. полуниця (клубника) 1 кг
2. цукор 0,5 ст (десь 80-90 г)
3. базилік (свіже листя) 20 г
4. м'ята (свіже листя) 20 г
5. вафельні креманки, збиті вершки, шоколадна стружка для подачі.

Спосіб приготування

1. полуницю промийте, наріжте скибочками вздовж ягоди на чотири, або навпіл (якщо ягода невелика), дрібні можна лишити цілими.



2. м'яту та базилік промийте та дрібно наріжте



3. у посудину об'ємом 2 л покладіть нарізані м'яту та базилік, додайте цукор і добре перемніть рукою, допоки не виділиться багато соку (використовуйте одноразові перчатки, якщо готуєте не на себе одного).





4. покладіть до посудини з перем'ятою зеленню нарізану полуницю і добре перемішайте. Сік з зелені має рівномірно покрити кожен шматочок, а зелень розподілитися по всій полуниці.



5. Охолодіть кілька хвилин у морозилці.
6. Подавайте. Можна у вафельних креманках прикрасивши листочками м'яти та базиліку, збитими вершками, шоколадною стружкою. А можна як я - їсти прямо з макітри ложкою)))))))
Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором
0