Рецепти   Левус

Хліб з оливками

Хліб з оливками

  • Вид: Випічка
  • Час: 30 хв.
  • Складність: Середньо

Використаний рецепт кіпрського хлібу з оливками. Пшеничне борошно у поєднанні з вівсяним з додаванням оливкової олії та оливкових плодів без кісточки із спецями м"яти і чорного тмину має особливий смак і лікувальні властивості.

Інгредієнти:

• тепла вода: 250 мл
цукор: 1 ст.л.
сіль: 1,5 ч.л.
мука пшенична вищого гатунку (борошно пшеничне першого сорту): 300 гр
мука пшенична цільна: 120 гр
мука вівсяна: 80 гр
• оливкова олія: 50 гр
• цибуля: 1 шт
оливки без кісточки: 50 гр
маринад оливковий: 50 гр
• сухі пекарські дріжджі: 9гр. (дріжджі пресовані 25гр.)
• суха м"ята: 1 ч.л. (сушена петрушка 1ст.л.)
• чорний тмин: 1 ч.л.
-у разі використання свіжих дріжджів
(25гр.) розводимо у трьох ложках
теплого молока і даємо постояти 15хв. у теплі;
-кількість води контролюємо у процесі вимішування (заливаючи початково 200мл. і поступово додаючи ще 50мл, більше або меньше-залежить від консистенції тіста)

Спосіб приготування

Вага: 750гр.   Час: 2год.15хв.

Викладаю інгредієнти в контейнер, дотримуючись такого порядку:
вода, сіль, цукор і олія
Потім додаю борошно, сухі дріжджі(або розведені свіжі). Ставлю контейнер у хлібопічку.
Вибираю програму 6, вагу хліба і бажаний колір скоринки. Натискаю на кнопку «Старт».
  (в процесі замішування потрібно слідкувати за густиною тіста, до якого при потребі додати муки або води, щоб воно було тугим і не розтікалося)
Після звукового сигналу додаю порізані на половинки оливки, дрібно нарізану цибулю, м"яту, тмин.
В кінці програми вимикаю хлібопічку, виймаю контейнер і викладаю хліб з контейнера студити.
показати усі фото

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором

В обраному: 1, з них друзів: 0.

  • ГалинаМ
2

115.04.13, 09:19


цибуля сира покришена?
я на маринаді з маслин житній пекла-смачно
на оливковому теж пробувала - тісто не підходить - якось на дріжжі погано впливає (або пересолений був)

215.04.13, 10:27Відповідь на 1 від Oлenka


цибуля сира покришена?
я на маринаді з маслин житній пекла-смачно
на оливковому теж пробувала - тісто не підходить - якось на дріжжі погано впливає (або пересолений був)
Цибуля сира, дрібно покришена. Маслини і оливки ніби одне і те ж. Зважив на соленість маринаду і додавав меньше солі. Вдалося добре, але на смак як кому. Доці не підійшло, видно смак тмину перебиває, спробую у наступному додавати наш кмин.

315.04.13, 11:13Відповідь на 2 від Левус

маслини- чорні, оливки - зелені начебтомаринад з них: сіль+вода (віримо))))

415.04.13, 17:17Відповідь на 3 від Oлenka

маслини- чорні, оливки - зелені начебтомаринад з них: сіль+вода (віримо))))Варто скуштувати, щоб відчути аромат маслин чорних

519.04.13, 16:05

А цибуля не надає хлібу сирого присмаку, і що таке чорний тмин? Може краще цибулю трішки обсмажити на 1 ст.л. оливкової оливи?

622.04.13, 11:41

Дякую за рецепт. Вчора спік хліб. В мене хлібопіч "Гореніє" вівсяну та цільнозернову я узяв як за рецептом, пшеничну 200 грамів, вода, дріжжі, цукор, маринад також як за рецептом. Сіль я поклав 1 чайну ложку. Після звукового сигналу я додав подрібнені в блендері маслини, цибулю (половина синьої, половина ріпчастої), м'яту та петрушку. Після чого тісто попливло і прийшлось додати ложок шість різної муки (житньої, кукурузної, звичаної) так щоб тісто липло, а не тягнулося. Коли хліб випікався, запах смаженої цибулі охопив усю квартиру і викликав нестримне бажання попоїсти.