Рецепти   Левус

Молочний хліб

Молочний хліб

Чудова випічка, ніжна і повітряна. Трохи молока, вершкового масла, цукру, борошна ... і все готово! Особливі гурмани можуть творчо переробити рецепт і додати родзинки або цукати!

Інгредієнти:

молоко: 315 мл
• вершкове масло: 70 гр
сіль: 2 ч.л.
цукор: 3 ст.л.
• пшеничне борошно: 555 гр. (2 і 3/4 мірної склянки)
• сухі пекарські дріжджі: 2 ч.л.
додатково можна
додати один з наступних
інгредієнтів:
ізюм: 70 гр
цукати: 70 гр
у разі використання свіжих дріжджів
слід в три рази збільшити
кількість (за вагою), зазначену для сухих
дріжджів.

Спосіб приготування

Вага: 1000гр.   Час: 3год.20хв.

Викладаю інгредієнти в контейнер, дотримуючись такого порядку:
молоко, розм'якшене вершкове масло, сіль і цукор.
Потім додаю борошно і сухі дріжджі.Ставлю контейнер у хлібопічку.
Вибираю програму 1, вагу хліба і бажаний колір скоринки.Натискаю на кнопку «Старт».
Після звукового сигналу додаю, за бажанням, родзинки або цукати.
В кінці програми вимикаю хлібопічку, виймаю контейнер і викладаю хліб з контейнера студити.
Для ілюстрації: випічка з середньо-золотистою скоринкою;
додатковий інгредієнт: цукати.

Фотографії блюда

  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 11, з них друзів: 0.

  • Atman
  • Ksenya54
  • SEDOIY
  • Suslik@
  • Vikulia1
  • Мари_НКа
  • Та*ню*ша
12

114.02.12, 10:02

А программа 1 это какая примерно (в других ХП "Основная" считается)?

214.02.12, 23:04Відповідь на 1 від lunic

А программа 1 это какая примерно (в других ХП "Основная" считается)?первая - "обычный белый хлеб", вторая - "французская булка" мало чем отличаются первая от второй, время 3ч20мин, вторая 3ч39м на 1кг.

315.02.12, 11:55Відповідь на 2 від Левус

Понял! Спасибо!

413.02.13, 20:02

Я постійно печу хліб хлібопічкою. Скажіть, чи не є помилкою "сіль 2 чайні ложки"? я завжди даю одну. На смак ДОБРЕ! Не солоне - не прісне. Чи дійсно ви власне користувались цим рецептом, бо як на мене на 500(+ -)гр. борошна, 2 чайні ложки солі - забагато!

513.02.13, 23:40Відповідь на 4 від Rewand

Згоден! Для цього рецепту даю 1ч.л. так як люблю недосолені страви. Але в рекомендаціях різних авторів саме 2ч.л. на 1кг. хліба.

614.02.13, 00:18Відповідь на 5 від Левус

Ви особисто пекли хліб за цим рецептом?? Для мене (я пекар зі стажем) ну ніяк не вписуються 2 ложки солі, (рецептур дофіга, але з пропорцією інгредієнтів я ніби-то подружився) тим більше в молочний... Якщо це ваш рецепт, мене менше не стане, я спечу за цим рецептом. Чому б ні.

714.02.13, 00:53Відповідь на 6 від Rewand

Саме так, перший раз випікав точно за рецептом. Але наступний раз зменшив до 1,5 - 1 ложки, додаючи побільше рудзинок чи цукатів. А починав саме з рекомендованих пропорцій які тут і подав із "Книги рецептов Moulinex XXL Baguette"

Гість: Янеска

829.11.13, 20:23

Ребята! Чайная ложка имеется ввиду та, которая идет в комплекте с хлебопечкой(пластмассовая), а не обычная чайная(металлическая). Она меньше,чем обычная, поэтому 2 надо.

929.11.13, 23:20Відповідь на 8 від Гість: Янеска

Точно!