У кулінарії використовується свіжа та сушена зелень (її і називають кінзою) і сушене насіння, ціле або мелене (їх називають коріандром). У молодих листків гіркуватий смак, різко-пряний аромат. У висушеному насінні відчувається тонкий аромат анісу і цитрусових.
Молода зелень кінзи використовується в салатах, а також в якості приправи до супів і м'ясних страв. Насіння коріандру - прекрасна пряність для ароматизації сиру, ковбас, м'ясних і рибних консервів, маринадів, солінь, лікерів і деяких сортів пива.
Жування зерен коріандру уповільнює процес сп'яніння і зменшує запах алкоголю. У коріандру міститься велика кількість ефірних масел, які в спиртових настоянках прикрашають аромат і зменшують неприємні властивості алкоголю.