Анчоус

Анчоус - дрібна пелагічна риба з плескатим сіро-блакитним тілом і синьо-зеленою спинкою.
Анчоуси широко застосовуються в кулінарії. Їх обсмажують, тушать з луком, картоплею і помідорами, з рибного фаршу готують котлети. Дрібну рибку використовують для приготування знаменитого «анчоусного засолу», витримуючи її 4 місяці в спеціально підготовленому пряному розсолі з невеликою кількістю селітри в бочках.
В Італії практикується додавання анчоусів в піци: «napoletana», «піца з анчоусами і цибулею», «4 сезони», «по-сицилійськи». Анчоус входить до складу відомого Вустерського соусу, його використовують в консервованому вигляді як ароматну добавку до різних страв.
усі рецепти з Анчоус

Популярні рецепти з Анчоус