Співтовариство «МОИ ЛЮБИМЫЕ РЕЦЕПТЫ»

Інші співтовариства

Всі рецепти користувача L@sk@va

Книдлі

Книдлі

страва української, чеської польської та загалом європейської кухні з борошна (тіста), схожа на розпарений білий хліб; щось середнє між галушками та варениками

Інгредієнти:

на 200 г картоплі — 50 г борошна, 1/ 4 яйця, 60 г слив, 5 г цукру, 10 г вершкового масла, солі.

Спосіб приготування

Почищену сиру картоплю натирають на дрібній тертці, сік зливають, а масу перемішують з пшеничним борошном, солять і замішують круте тісто (як на вареники). Формують кульки, начинивши кожну однією сливою (з кісточкою або без неї).

Відварюють книдлі в підсоленій воді, при подачі поливають розтопленим маслом
.

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 3, з них друзів: 0.

  • Ирина__
  • Леог
1

Гість: kozlodoeva

25.03.12, 22:02Відповідь на 1 від Гість: kozlodoeva

36.03.12, 16:07

Моя бабуся саме такі і готувала, лише замість сирої, брала варену картоплю. А з сирої наполовину з вареною робила книдлі з білим сиром. Смакота.....

46.03.12, 20:10Відповідь на 3 від Рися13

Моя бабуся саме такі і готувала, лише замість сирої, брала варену картоплю. А з сирої наполовину з вареною робила книдлі з білим сиром. Смакота.....