- Почнемо
з желатину. Заливаємо желатин водою і залишаємо, щоб набухав. У
каструлю вливаємо молоко, вершки, цукрову пудру, ванілін (або стручок
ванілі розрізаний навпіл). Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до
кипіння. - Знімаємо каструлю з вогню, витягуємо ванільний стручок, додаємо желатин та добре розмішуємо до повного розчинення.
- Беремо
формочки (підійдуть форми для кеків, невеликі склянки) та розливаємо
суміш (змащувати нічим не потрібно). Як охолоне, ставимо в холодильник
до застигання. Це станеться приблизно за 4 години, але краще щоб
панакота постояла в холоді ніч. - Коли наша панакота застигне,
наливаємо в піалу гарячої води, опускаємо в неї формочку з панакотою на
кілька секунд і перевертаємо десерт на тарілку. - Залишилося
прикрасити. Традиційно панакоту подають з ягідним соусом і прикрашають
ягідками малини, чорниці або полуниці. Також оригінально на панакоті
дивитиметься листочок м’яти.
Коментарі
Додати коментар