Співтовариство «СТРАВИ на СВЯТО»

Інші співтовариства

Всі рецепти користувача Голубка

ПАСКА

ПАСКА

Смачна та гарна

Інгредієнти:

борошно – 1 кг (може піти і більше, все залежить від якості муки та розміру яєць)
дріжджі – 100 г
молоко – 0,5 л
жовтки – з 10-12 яєць
масло – 200 г
цукор – 200-250 г
родзинки – 100 г
сіль – 0,5 ч.л
цедра – з 1 лимона
ваніль


помадка для паски:

цукрова пудра – 200 г
білок – з 1 яйця
лимонний сік – з 1 середнього лимона

Спосіб приготування

Дріжджі розвести в 2-3 ст. л. молока з 1 ст. л. цукру та 2-3 ст. л муки. Цю розчину поставити в тепле місце.

Поки
розчина гріється підготуємо всі необхідні продукти. Родзинки добре
промиваємо та обсушуємо. Натираємо на дрібній тертці цедру лимона.
Розтопимо масло до рідкого. Жовтки збиваємо з цукром та сіллю

Коли
розчина підніметься вдвічі (це займе близько 20-30 хвилин), добавляємо
жовтки трохи збиті з цукром та сіллю. Додаємо муку та довго місимо до
появи пухирців. Підкінець замісу добавляємо розтоплене масло, натерту
цедру, ваніль, родзинки і легко все перемішуємо.

Накриваємо
тісто рушником та знову ставимо в тепле місце. Коли тісто підніметься
викладаємо помащені, форми, на дно можна покласти змащений пергамент
(вирізаний по формі. Тісто викладаємо в форму на 1/3 її висоти. Ставимо в
тепле місце і чекаємо поки паска підніметься. Змащуємо зверху паску
жовтком і печемо в духовці 45 хвилин при температурі 120 градусів. Паска
має остигнути в формі.

Помадка для паски:
  • цукрова пудра – 200 г
  • білок – з 1 яйця
  • лимонний сік – з 1 середнього лимона
Збиваємо білок в піну. Добавляємо пересіяну пудру, продовжуючи збивати влити лимонний сік. Нанести на спечену паску.

Фотографії блюда

  • Додано автором
1

125.04.16, 14:08

А скільки пасочок виходить із даної кількості інгрідієнтів?

225.04.16, 14:20Відповідь на 1 від Ljulia

А скільки пасочок виходить із даної кількості інгрідієнтів?Дивлячись, які пасочки, невеличких 4-5 шт,а якщо більші , то дві