Салат Олів'є — популярний в Україні салат, який вважається святковим і традиційним новорічним. Назву отримав на честь свого творця, шеф-кухаря Люсьєна Олів'є. За кордоном відомий під назвою «Картопляний салат» (Potato salad, правда без м'яса і горошку). Іноді Олів'є називають також М'ясний салат.
Інгредієнти:
відварну картоплю - 4 штуки;
• відварну моркву - 2 штуки середнього розміру;
• варену ковбасу «лікарська» - 500 р.;
• яйця накруто - 4 штуки;
• солоні (мариновані) огірки - 4 штуки;
• зелений горошок (консервований);
• майонез;
• зелень за бажанням (як прикраса).
Спосіб приготування
Відварену картоплю, моркву, яйця, ковбасу й огірки ріжемо невеликими кубиками, додаємо горошок, заздалегідь зливши рідину, заправляємо майонезом, змішуємо все і викладаємо формою або вільно в глибокій або мілкій тарілці. Ставимо салат в холодильник на кілька годин, щоб просочився. На стіл подаємо холодним і прикрашеним зеленню.
Коментарі
Додати коментар