Помијте курагу, чорнослив і родзинки. Родзинки киньте в сітчастиј друшляк і зануріть їх у каструлю з киплячим окропом на 0,5 хвилини від знезараження різними паразитами. Добре облијте з чајника гарячим окропом курагу, чорнослив і лимона. Доки курага, чорнослив і родзинки просихатимуть на друшляку, ретельно обітріть лимона рушником (позаяк імпортні фрукти для кращого зберігання покривають тонкою плівкою з парафіна, то їх потрібно добре обробляти перед вживанням).
Відтак курагу, чорнослив, ізюм, горіхові зерна і порізаниј лимон (јого не треба чистити, лише видалити кісточки) пропустити через м'ясорубку. Далі ці інґредієнти, додавши ще меду, перемішати ложкою у невеликіј емальованіј каструльці. Перекласти до 75 мілілітрової банки з кришкою (щоби продукт не вбирав сторонні запахи) та зберігати у холодильнику.
Доброго здоров'ячка!
Коментарі
Додати коментарПани Зося
125.07.11, 18:13
а чим можна замінити мед?
нік повинен
226.07.11, 12:40Відповідь на 1 від Пани Зося
Про цеј рецепт, пані Зосю, я довідався від сусідки. До цих запропонованих компонентів вона ще домішувала 100 г вершкового масла. Звісно, ніщо не може замінити мед за якістю…
Ще спливло на пам'ять: одного разу, коли був за рубежем, одна пані пригостила мене баночкою патоки (здається кукурудзяною), з якої виготовляють карамельку. То вона за смаком дуже нагадує рідкиј мед. Я не пробував цю суміш з патокою, але ви можете спробувати.
Пани Зося
331.07.11, 21:32
...на жаль не знаю де взяти патоку, а на мед у мене аллергія
нік повинен
41.08.11, 14:40Відповідь на 3 від Пани Зося
Мої вітання! Раніше під час мого мешкання за кордоном, там купляли штучниј мед у крамницях. Він дешевиј в порівнянні з бджолиним. До речі, якщо не помиляюся, јого виготовляють на заводах з патоки. В Україні я не цікавився, чи є він у роздрібніј торгівлі. Можливо якраз у вашому реґіјоні він продається. Попитајте, пані. Проте маю зауважити: за цінними властивостями він не може сперечатися зі справжнім. Дуже хочу, щоби ваші зусилля увінчались удачею!
lesfed
531.01.13, 16:38
А чи можна до цієї суміші додавати апельсин?
нік повинен
61.02.13, 11:10Відповідь на 5 від lesfed
Дякую за запитання! Можливо, то є непогана ідея, але, думаю, страва буде надто рідка, позаяк в складі суміші вже є цитрина, прошу пані. Взагалі-бо, страва за густиною повинна виглядати приблизно як паштет.
lesfed
72.02.13, 15:23Відповідь на 6 від нік повинен
Я спробувала, і суміш також вийшла в вигляді паштету. На смак досить смачне.
нік повинен
83.02.13, 11:00Відповідь на 7 від lesfed
Дуже добре! Мені подобається ваша винахідливість. Ваша ідея звучить вельми принадно. Бачите, а я мав сумнів щодо цього. Все јде до того, що доведеться скоритись з огляду на обставини та спробувати. Ще наважуся зауважити, мем, що краще брати чорнослив не копчениј, а в’ялениј, щоби не перебивав запах і смак цієї страви.