Рецепти   нік повинен

Суміш Вітамінна

Суміш Вітамінна

Ця вітамінна суміш готується для додавання імунітуту, особливо взимку та напровесні. Для підвищення імунної системи її вживають щоранку натще по одніј столовіј ложці доки вистачить суміші. Але «скажу» я вам, ця страва вельми смачна і тому можна просто вживати її до чаю, замість варення. Проте в такому разі, зробіть її більше.

Інгредієнти:

1. курага — 100 г;
2. чорнослив — 100 г.
3. родзинки (без кісточок) — 100 г;
4. волоські горіхи — 100 г;
5. цитрина (велика) — 1 шт.;
6. мед (рідкиј) — 100 г.

Спосіб приготування

    Помијте курагу, чорнослив і родзинки. Родзинки киньте в сітчастиј друшляк і зануріть їх у каструлю з киплячим окропом на 0,5 хвилини від знезараження різними паразитами. Добре облијте з чајника гарячим окропом курагу, чорнослив і лимона. Доки курага, чорнослив і родзинки просихатимуть на друшляку, ретельно обітріть лимона рушником (позаяк імпортні фрукти для кращого зберігання покривають тонкою плівкою з парафіна, то їх потрібно добре обробляти перед вживанням).
    Відтак курагу, чорнослив, ізюм, горіхові зерна і порізаниј лимон (јого не треба чистити, лише видалити кісточки) пропустити через м'ясорубку. Далі ці інґредієнти, додавши ще меду, перемішати ложкою у невеликіј емальованіј каструльці. Перекласти до 75 мілілітрової банки з кришкою (щоби продукт не вбирав сторонні запахи) та зберігати у холодильнику.

    Доброго здоров'ячка!

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 6, з них друзів: 0.

  • Al Horezmi
  • kardiff
  • Аniram
  • Пани Зося
1

125.07.11, 18:13

а чим можна замінити мед?

226.07.11, 12:40Відповідь на 1 від Пани Зося

Про цеј рецепт, пані Зосю, я довідався від сусідки. До цих запропонованих компонентів вона ще домішувала 100 г вершкового масла. Звісно, ніщо не може замінити мед за якістю…
Ще спливло на пам'ять: одного разу, коли був за рубежем, одна пані пригостила мене баночкою патоки (здається кукурудзяною), з якої виготовляють карамельку. То вона за смаком дуже нагадує рідкиј мед. Я не пробував цю суміш з патокою, але ви можете спробувати.

331.07.11, 21:32

...на жаль не знаю де взяти патоку, а на мед у мене аллергія

41.08.11, 14:40Відповідь на 3 від Пани Зося

Мої вітання! Раніше під час мого мешкання за кордоном, там купляли штучниј мед у крамницях. Він дешевиј в порівнянні з бджолиним. До речі, якщо не помиляюся, јого виготовляють на заводах з патоки. В Україні я не цікавився, чи є він у роздрібніј торгівлі. Можливо якраз у вашому реґіјоні він продається. Попитајте, пані. Проте маю зауважити: за цінними властивостями він не може сперечатися зі справжнім. Дуже хочу, щоби ваші зусилля увінчались удачею!

531.01.13, 16:38

А чи можна до цієї суміші додавати апельсин?

61.02.13, 11:10Відповідь на 5 від lesfed

Дякую за запитання! Можливо, то є непогана ідея, але, думаю, страва буде надто рідка, позаяк в складі суміші вже є цитрина, прошу пані. Взагалі-бо, страва за густиною повинна виглядати приблизно як паштет.

72.02.13, 15:23Відповідь на 6 від нік повинен

Я спробувала, і суміш також вийшла в вигляді паштету. На смак досить смачне.

83.02.13, 11:00Відповідь на 7 від lesfed

Дуже добре! Мені подобається ваша винахідливість. Ваша ідея звучить вельми принадно. Бачите, а я мав сумнів щодо цього. Все јде до того, що доведеться скоритись з огляду на обставини та спробувати. Ще наважуся зауважити, мем, що краще брати чорнослив не копчениј, а в’ялениј, щоби не перебивав запах і смак цієї страви.