• муку пересіюєм щоб розпушити;
• замочуємо ізюм у теплій воді/ горілці, який перед додаванням у тісто підсушуєм і вивалюєм в муці;
• масло розтоплюємо при температурі не вище 50°С, додаємо цукор із жовтками, цедрою і ваніллю;
• в теплому молоці розводимо дріжджі, перемішуєм із дрібкою муки, ставимо на тепло рости;
• білки в окремій посудині (один білок відкладаємо на глазур) збиваємо із сіллю;
• приготовлену молочну суміш, жовтки та дріжджеву опару ретельно перемішуємо;
• поступово додаємо муку, ретельно розміщуючи а наприкінці вже досить густе тісто вимішуємо з олією;
• додаємо родзинки (можна давати за смаком цукати, абрикоси) все добре розмішати, важливо щоб тісто не було занадто твердим і одночасно легко відлипало від ложки чи рук;
• тісто накриваємо і ставимо на теплі приблизно на годину, після його опускаємо і залишаєм щоб воно знову підросло;
• дно чаші мультиварки прикриваємо металевою сіткою (важливо щоб був прошарок повітря 0,5~1см. і тісто не згоріло) а потім все вистеляємо пергаментом в 1~3 шари;
• коли тісто підросло, викладаємо його в контейнер;
• ставимо на програму "випікання" на 2:50 год. При якій перша година програми іде виключно для росту тіста;
• якщо немає такої програми, розігріваємо мультиварку і ставимо тісто в чаші у виключену мультиварку на 15~45 хв. для росту, як тісто збільшиться в об'ємі (важливо щоб тісто заповнило чашу не більше половини об'єму і мало місце для зростання), випікаємо 1:50 год. при температурі 170°С до появи запаху випеченого хліба. Після цього (як поверхня паски бліда) змащуємо білком і ставимо випікати ще на ~15 хв. при температурі 150°С, слідкуючи щоб поверхня тільки зарумянилася;
• перевіряємо чи тісто достатньо випечене;
• виймаємо і ставимо остуджуватися;
• глазур готуємо перед завершенням випікання на основі залишеного білка чи желатину, збиваючи білок і додаючи до необхідної густини цукор пудру та ложку лимонного соку. Ще теплу поверхню паски змащуємо глазур'ю і оздоблюємо цукатами.
Коментарі
Додати коментар