Рецепти   Lesynka

Паска на вершках

Паска на вершках

Інгредієнти:

1,5 склянки вершків підігрійте до температури 30-35 с, розчиніть 100 гр дріжджів, всипте 2,5 склянки борошна і поставте в тепле місце. поки опара підходить, 8 жовтків розітріть добіла з однією склянкою цукру, додайте 200 гр розтертого вершкового масла. переберіть і помийте 0, 5 склянки родзинок, обсушіть серветкою коли опара буде готова, покладіть в неї розтерті жовтки, родзинки, нарізані цукати й горіхи, масу ретельно перемішайте, всипте 1 ч л. солі, 2,5 склянки борошна, ванільний цукор, ретельновимісіть тісто, після чого поставте його на 60-80 хвилин в тепле місце – хай підніметься. коли обєм тіста збільшиться вдвічі, обімніть його і знову поставте в тепле місце для другого підйому.
готове тісто викладіть на 1\3 висоти у форму, змащену маслом і викладену по дну й стінках папером, залиште так на 60-80 хвилин. після цього випікайте в духовці при температурі 200 с протягом 60-70 хвилин.
охолдоджену паску можна змастити глазурю, прикрасити цукатами чи мармеладом.
глазур: 100 гр цукру залийте 4- гр води, перемішайте, доки повністю не розчиниться, після чого зваріть сироп до готовності. перед кінцем варіння додайте трошки лимонного соку та ванільного орошку. готовністт глазурі зазвичай перевіряють на основі проби товстої нитки. для цього налийте 1 ч. л. сиропу на холодну тарілку, а потім притисніть до глазурі ложку й одразу ж підніміть її. якщо за ложкою потягнеться нитка сиропу, це означає, що він готовий.

Спосіб приготування



1,5 склянки
вершків підігрійте до температури 30-35 С, розчиніть 100 гр дріжджів, всипте
2,5 склянки борошна і поставте в тепле місце. Поки опара підходить, 8 жовтків
розітріть добіла з однією склянкою цукру, додайте 200 гр розтертого вершкового
масла. Переберіть і помийте 0, 5 склянки родзинок, обсушіть серветкою коли
опара буде готова, покладіть в неї розтерті жовтки, родзинки, нарізані цукати й
горіхи, масу ретельно перемішайте, всипте 1 ч л. Солі, 2,5 склянки борошна,
ванільний цукор, ретельновимісіть тісто, після чого поставте його на 60-80
хвилин в тепле місце – хай підніметься. Коли обєм тіста збільшиться вдвічі,
обімніть його і знову поставте в тепле місце для другого підйому.



Готове тісто
викладіть на 1\3 висоти у форму, змащену маслом і викладену по дну й стінках
папером, залиште так на 60-80 хвилин. Після цього випікайте в духовці при
температурі 200 С протягом 60-70 хвилин.



Охолдоджену паску
можна змастити глазурю, прикрасити цукатами чи мармеладом.



Глазур: 100 гр
цукру залийте 4- гр води, перемішайте, доки повністю не розчиниться, після чого
зваріть сироп до готовності. Перед кінцем варіння додайте трошки лимонного соку
та ванільного орошку. Готовністт глазурі зазвичай перевіряють на основі проби товстої
нитки. Для цього налийте 1 ч. Л. 
Сиропу
на холодну тарілку, а потім притисніть до глазурі ложку й одразу ж підніміть
її. Якщо за ложкою потягнеться нитка сиропу, це означає, що він готовий.



 



0