Рецепти   NATUR

Торт "Медовик"

Торт "Медовик"

Торт (від італ. Torta, раніше від лат. Tōrta, круглий хліб) - десерт, що складається з одного або декількох коржів, просочених кремом або джемом. Зверху торт зазвичай прикрашають кремом, глазур'ю і / або фруктами.

Інгредієнти:

для тіста
борошно - 300-500 г,
цукор - 200 г,
вершкове масло - 100 г,
мед - 2 столові ложки,
яйця - 2 шт,
сода - 1 чайна ложка (без гірки),
для крему
вершкове масло - 300 г,
згущене молоко (варене) - 1 банка
волоські горіхи - 100 г,
мигдальні пелюстки або шоколад для прикраси

Спосіб приготування

У вогнетривку миску покласти вершкове масло, цукор і мед.
Миску поставити на водяну баню і нагрівати, помішуючи, близько 4-5 хвилин, поки суміш не стане однорідною, а цукор частково розчиниться.
Раду. Водяна баня: на вогонь ставиться каструля з водою, вода доводиться до кипіння. Зверху ставиться миска або інша каструля. Вода в нижній каструлі не повинна діставати до дна миски. Таким чином, водяна баня забезпечує більш щадний режим нагрівання.
Додати соду, добре перемішати і нагрівати, помішуючи, 1 хвилину.
Зняти миску з водяної бані, додати яйця і швидко перемішати віночком до однорідності.
Всипати борошно (300 г) і перемішати. Буде здаватися, що муки мало, але не слід додавати більше, тому тепле тісто вбирає в себе багато борошна, а від її надлишку коржі вийдуть тугими.
Прибрати миску з тестом в холодильник на 20-30 хвилин.
Стіл подпиліть борошном, викласти тісто, зверху теж трохи подпиліть борошном.
Швидко сформувати з тіста джгут і розділити на 8-9 рівних частин.
Шматочки тіста подкатать в кульки і викласти на подпиленную борошном дошку або тарілку.
На зворотному боці дека (можна на силіконовому килимку або пергаментним папері) розкачати кожен кульку якомога тонше.
Зверху покласти тарілку (я використовувала кільце для торта діаметром 21 см), обрізати надлишки тіста ножем і наколоти виделкою, щоб не здувалося під час випікання.
Випікати корж 3-5 хвилин, до рум'яності, в заздалегідь розігрітій до 200 ° C духовці (час випічки залежить від особливостей духовки).
Випечений корж вийняти з духовки і поки він гарячий швидко зняти з дека, піддягаючи знизу тонкою довгою лопаткою або ножем з довгим лезом.
Якщо корж охолоне - його не вдасться відокремити від дека, він розкришиться.
Викласти корж на тарілку.
Обрізки (від усіх коржів) скласти в контейнер і зберегти - вони знадобляться для прикраси торта.
Таким чином, спекти залишилися коржі і остудити.
Приготувати крем.
Вершкове масло кімнатної температури викласти в миску і збити міксером до пишноти.
У 4-5 прийомів додавати варене згущене молоко, не припиняючи збивання.
Збити крем до однорідності.
Обрізки від коржів подрібнити у блендері.
Волоські горіхи теж подрібнити у блендері або порубати ножем.
Половину горіхів з'єднати з подрібненими обрізками коржів і перемішати (залишилися горіхи зберегти).
Корж викласти на блюдо і змазати частиною крему.
Посипати подрібненими горіхами (які були відкладені).
Зверху накрити другим коржем і т.д.
Таким чином зібрати торт.
Верхній корж і боки торта обмазати кремом.
Боковини торта прикрасити подрібненою пісочно-горіховою крихтою (набрати в долоню крихту, притиснути до боковини торта, надлишки крихт струсити).
Поверхня торта прикрасити пісочно-горіховою крихтою і, за бажанням, мигдальними пелюстками.
Замість мигдальних Пе можна прикрасити околадной крихтою (порубати шоколад) або стружкою (зрізати з шоколаду, кімнатної температури, стружку за допомогою Овочечистка або ножа).
Торт прибрати в холодильник і дати настоятися 6-12 годин.

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 4, з них друзів: 0.

  • Kseniya89
  • Lola74
  • Yulia-Yulia
  • антей
2