До 0,5 л теплого молока додати чайну
ложечку цукру і 100 г дріжжів ..зверху присипати трішки муки( десь 3
ложки) і поставити у тепло (я ставлю у теплу воду,щоб швидше почало
бродити)
Коли з"явились пухирці, вбиваємо туди 3 яйця і 4 жовтки, додаємо 200 г
цукру і 250 грам маргарини або жиру для печива, додаємо 1 кг муки (
перед тим її пересюємо). До тіста ще додаємо 1 ложку олії, і трішки
ванільового цукру,соку з цитрини.
Все гарно вимішуємо, хоча б 20хвилин. Ставимо у тепле місце і даємо
підрости. Коли виросло,перемішуємо і формуємо пампушки, у середину
кладемо рожу, або густе варення, джем - трішечки !!! - щоб не витікало.
Складаємо на стіл тим місцем, де заліпили і даємо гарно підрости. Смажимо на добре розігрітій олії,після чого притрушуємо цукром пудрою. Смачного!
Коментарі
Додати коментарГорянка
19.01.12, 23:53
А наші Закарпатські пампушки (фанки) не такі. Вони без начинки, з пісного або легкого тіста з білою послокою на талії. Як розкусиш- велика дірка всередині
Але ці, певно, теж смачнючі.
анонім
210.01.12, 00:00
Мабуть смачно...браво !
Вишиваночка
310.01.12, 00:01Відповідь на 1 від Горянка
Такі папушки ще робила моя бабуся,а рожа це невід"ємний інградієнт Без неї вони просто пампухи Я роблю не по сучасному, а так, як робила моя бабуся
Вишиваночка
410.01.12, 00:01Відповідь на 2 від анонім
Не то слово! Смаколики!
zoлотоволоs
510.01.12, 00:04
Такі пампушки люблю,іноді смажу на свята.
candy-candy*
610.01.12, 00:05
Люблю пампушки, а ще можна для начинки розтертого маку із цукровою пудрою
дякую за рецепт. Смакота
Вишиваночка
710.01.12, 00:06Відповідь на 5 від zoлотоволоs
Мої діти, не дають мені спуску, вони на них чекають цілий рік Роблю їх на Різдво і на Йордань
Вишиваночка
810.01.12, 00:07Відповідь на 6 від candy-candy*
Дякую так ,начинки можут бути різні, але з розою найсмачніші
no-sense
910.01.12, 00:08Відповідь на 1 від Горянка
Коли буде дегустація?
zoлотоволоs
1010.01.12, 00:08Відповідь на 7 від Вишиваночка
А я тоді роблю,коли є час та бажання,в мене друзі та домашні їх дуже люблять,то роблю їх і навіть з капустою та з печінкою.