Для початку перепелині яйця складаємо в холодну воду, ставимо на
вогонь, варимо по готовності (приблизно 3-4 хвилини після закипання) та
охолоджуємо їх.
Тим часом готуємо м'ясну частину. Філе курки миємо, нарізуємо на
дрібні шматочки і подрібнюємо в блендері, додаємо туди ж петрушку, сіль,
перець, видавлюємо часник. Все добре перемелюємо. Ось і готове м'ясо
для яєць по-шотландськи «Сюрприз».
Тепер беремо три зручні миски і в першу насипаємо борошно, в другу
яйце злегка збите з дрібкою солі і перцю, в третю панірувальні сухарі.
Тепер можна формувати "сюрпризи".
Очищаємо перепелині яйця. М'ясну частину можна розділити відразу на
потрібну кількість "грудочок". Шматочок м’ясного фаршу розпластуємо на
долоні, в центр потрібно помістити перепелине яйце. Акуратно з'єднуємо
кінчики і формуємо кульки, які занурюємо спочатку в борошні, потім в
яйце, і на завершення процедури в панірувальні сухарі. Так робимо з
усіма яєчками, а тільки потім приступаємо до смаження яєць по-шотландськи «Сюрприз».
Щоб не витрачати багато олії смажимо в невеликій каструльці по 4
штучки. Треба щоб олія закривала кульку на половину, а ще краще –
повністю. Каструльку з олією ставимо на вогонь і гарненько нагріваємо,
потім зменшуємо вогонь і можна смажити! Смажаться яйця по-шотландськи «Сюрприз» приблизно по 5-6 хвилин, до рівномірної золотистої скоринки. Готові кульки складаємо на серветку, щоб прибрати зайву олію.
Подавати на стіл яйця по-шотландськи «Сюрприз» можна як зі свіжими та
і з тушкованими овочами. Покуштуйте гарячий і холодний варіант цієї
закуски – таку смакоту годі й шукати, вона перед Вами.
Коментарі
Додати коментар