Розпочнемо приготування бурякових чіпсів з запікання буряка.
Буряк загорніть у фольгу і запікайте в розігрітій до 180 градусів в
духовці (в залежності від розміру, від 40 хвилин до 1 години). Після
чого буряк облийте холодною водою і очистіть від шкірки. Злегка
охолодіть, наріжте круглими скибочками завтовшки приблизно 1 см.,
посоліть, поперчіть, посипте майораном і петрушкою, та залиште на 2
години.
Покладіть бурякові чіпси на деко в один шар і в'яліть 2 години в нагрітій до 100 градусів духовці. Дістаньте бурякові чіпси з духовки, підсушіть при кімнатній температурі до тих пір, поки вони не стануть еластичними, приблизно 1-2 дні. Зберігайте чіпси в коробках або пластикових контейнерах.
Таким же чином «чіпси» з овочів можна робити з моркви, пастернаку і
ріпи. Склад суміші спецій для присипання можете змінювати на свій
розсуд.
Коментарі
Додати коментар