Корж:
Три білки збити на пухку масу. В кінці збивання поступово докладати 80 г цукру та ванільний цукор, постійно збиваючи. Просіяти 1,5 ст.л. борошна та картопляний крохмаль, 0,5 ч.л. розпушувача. Вмішати акуратно сухі інгредієнти в білкову масу(але не міксером, а лопаточкою). В кінці вмішати оцет. Форму 20х25 сантиметрів викласти кулінарним папером або змастити вершковим маслом і присипати борошном. Викласти білкову масу у форму і за допомогою ложки «насмикати» вгору білки, щоб утворилися піки.
Посипати білки зверху темним какао(через ситечко).
Три жовтки та одне яйце збити з рештою цукру(45 г). Вмішати 3 ст.л. просіяного борошна з 0,5 ч.л. розпушувача. Вилити жовткове тісто на білкове(акуратно)
Випікати корж при 170*С приблизно 35 хвилин(до сухої скіпки).
КРЕМ:
Сполучити 200 мл вина з цукром, паличками кориці, зірочками бадьяну, плястерками лимону. Довести, помішуючи, до кипіння.
Вийняти корицю, бадьян та лимон.
Решту 200 мл вина сполучити з порошком пудингу, перемішати та тонкою цівкою ввести в гаряче вино. Довести, помішуючи, до кипіння. Утвориться винний кисіль. Зняти з вогню та вистудити до кімнатної температури, помішуючи час від часу, щоб згори не утворювалася шкірка.
Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою на пухку масу. По ложці докладати винний кисіль, постійно збиваючи, аж поки він увесь не закінчиться.
Вистиглий корж скропити зверху вином, а потім змастити кремом. Розрівняти. На крем рівномірно нанести натертий шоколад. Відправити пляцок у холодильник на 2-3 години.
Смачного!
Коментарі
Додати коментарTraveller Eka
121.01.17, 11:59
Рецепт для меня необычный и очень интересный,но смущает 400 мл десертного вина думаю надо рискнуть испечь тортик