Рецепти   maula

ПЛЯЦОК Катрусині цьомки

ПЛЯЦОК Катрусині цьомки

ПЛЯЦОК ДЛЯ ДОРОСЛИХ

Інгредієнти:

інгредієнти
крем
вино червоне (десертне) 400 мл
цукор 3 ст.ложки
кориця 2 шт.
бадьян 2 шт.
лимон 15 г.
цукрова пудра 3 ст.ложки
масло вершкове 270 г.
пудинг ванільний 60 г.
шоколад чорний 50 г.
корж
яйця курячі 4 шт.
цукор 125 г.
борошно пшеничне 4.5 ст.ложки
крохмаль картопляний 1,5 ст.ложки
розпушувач тіста 1 ч.ложка
оцет (9 %-ний) 1 ст.ложка
какао темне 2 ст.ложки
цукор ванільний 10 г.

Спосіб приготування

Корж:
Три білки збити на пухку масу. В кінці збивання поступово докладати 80 г цукру та ванільний цукор, постійно збиваючи. Просіяти 1,5 ст.л. борошна та картопляний крохмаль, 0,5 ч.л. розпушувача. Вмішати акуратно сухі інгредієнти в білкову масу(але не міксером, а лопаточкою). В кінці вмішати оцет. Форму 20х25 сантиметрів викласти кулінарним папером або змастити вершковим маслом і присипати борошном. Викласти білкову масу у форму і за допомогою ложки «насмикати» вгору білки, щоб утворилися піки. 
Посипати білки зверху темним какао(через ситечко).
Три жовтки та одне яйце збити з рештою цукру(45 г). Вмішати 3 ст.л. просіяного борошна з 0,5 ч.л. розпушувача. Вилити жовткове тісто на білкове(акуратно)
Випікати корж при 170*С приблизно 35 хвилин(до сухої скіпки).
КРЕМ:
Сполучити 200 мл вина з цукром, паличками кориці, зірочками бадьяну, плястерками лимону. Довести, помішуючи, до кипіння. 
Вийняти корицю, бадьян та лимон.
Решту 200 мл вина сполучити з порошком пудингу, перемішати та тонкою цівкою ввести в гаряче вино. Довести, помішуючи, до кипіння. Утвориться винний кисіль. Зняти з вогню та вистудити до кімнатної температури, помішуючи час від часу, щоб згори не утворювалася шкірка. 
Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою на пухку масу. По ложці докладати винний кисіль, постійно збиваючи, аж поки він увесь не закінчиться.
Вистиглий корж скропити зверху вином, а потім змастити кремом. Розрівняти. На крем рівномірно нанести натертий шоколад. Відправити пляцок у холодильник на 2-3 години.
Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 1, з них друзів: 0.

  • Traveller Eka
1

121.01.17, 11:59

Рецепт для меня необычный и очень интересный,но смущает 400 мл десертного вина думаю надо рискнуть испечь тортик