Рецепти   С2Н5(OH)

Хліб-батон з хрумкою скориночкою

Хліб-батон з хрумкою скориночкою

Білий смачний хліб у вигляді батона.Особливо смачна скоринка яка тримається кілька днів.рецепт простий,легкий.

Інгредієнти:

3.5 склянки пшеничного борошна
2 чайних ложки сухих дріжжів
1 столова ложка меду
0.5 столової ложки кухонної не йодованої солі
близько 1.5 склянки теплої води (краще молока)
кукурудзяа мука(можна змолоти на кофемолці з круп до мілкої фракціїї)

Спосіб приготування

в слянці теплої води(молоко) розтворяєм мед,сіль,дріжжі.виливаєм в ємкість  де буде сходити тісто.добавляєм просіяне! борошно.вимішуєм,доводим консинстенцію до рідко-густого тіста(при бродінні тісто буде ріднути).ставим в тепле місце ,накриваєм полотном-коли тісто підніметься більш як в два рази-вимішуємо.добавяємо борошна щоб було живе мягке тісто.ділимо тісто на двоє.формуемо хліб в виді батона.сухе деко посипаємо(вистиляємо)кукурудзяним борошном(або звичайним борошном).сформовані батони  викладуємо на деко(можна одною клуглою хлібиною),робимо по три надрізи , зверху посипаємо мукою,легенько проглажуємо рукою.ставимо деко в тепле місце-даємо 30 хвилин  підійти.випікаємо при температурі 180-200 градусів 40 хвилин.під деко не забудьте поставити емність з водою-дає смачну скоринку.(без води мягша скоринка)смакуйте на здоров"я!pokaдані буханці добре підійшли -тому пеклися взявшись один за одногоpodmig   
через кілька днів попробував замінити воду пряженим домашнім молоком-результат перевершив очікування! хліб вийшов мягесенький і пухкий,скоринка більш ніжна,а саме головне став смачніший...пробуйте!

Фотографії блюда

  • Додано автором
1