в слянці теплої води(молоко) розтворяєм мед,сіль,дріжжі.виливаєм в ємкість де буде сходити тісто.добавляєм просіяне! борошно.вимішуєм,доводим консинстенцію до рідко-густого тіста(при бродінні тісто буде ріднути).ставим в тепле місце ,накриваєм полотном-коли тісто підніметься більш як в два рази-вимішуємо.добавяємо борошна щоб було живе мягке тісто.ділимо тісто на двоє.формуемо хліб в виді батона.сухе деко посипаємо(вистиляємо)кукурудзяним борошном(або звичайним борошном).сформовані батони викладуємо на деко(можна одною клуглою хлібиною),робимо по три надрізи , зверху посипаємо мукою,легенько проглажуємо рукою.ставимо деко в тепле місце-даємо 30 хвилин підійти.випікаємо при температурі 180-200 градусів 40 хвилин.під деко не забудьте поставити емність з водою-дає смачну скоринку.(без води мягша скоринка)смакуйте на здоров"я!дані буханці добре підійшли -тому пеклися взявшись один за одного
через кілька днів попробував замінити воду пряженим домашнім молоком-результат перевершив очікування! хліб вийшов мягесенький і пухкий,скоринка більш ніжна,а саме головне став смачніший...пробуйте!
Коментарі
Додати коментар