Рецепти   Туя

Риба (за слов’янсько-карелським рецептом)

Риба (за слов’янсько-карелським рецептом)

карели здавна полюбляли готувати велику (за розмірами) рибу у молоці (велика кількість молока поступово "упарювалася"), додаючи потім багато сметани та масла (для нас ця рецептура фінансово не дуже підходить, тому є більш дешеві варіанти)

Інгредієнти:

300-500 г філе риби (тобто гарно почищеної риби без хребта, без кісток, без плавників), 1/2 стакана справжнього молока, цибулина, 1 л. вершкового масла (щоб змазати форму), 2 ст.л. сметани, сіль за смаком, трішечки (дрібка на кінчику ножика) орегано та чорного перцю, томатний Сік.

Спосіб приготування

1. Увімкнути, щоб розігріти, „духовку”. 

2. Цибулину нарізати (не надто вузенькими шматками). 

3. Форму (чи казанчик, сотейник без ручки і т.ін.) змастити вершковим маслом та викласти на дно трішечки порізаної цибулі. 

4. Філе риби промити, нарізати шматочками, трішечки посипати орегано і подрібненим перцем, потім зверху викласти ще шар порізаної цибулі. 

5. Залити все молоком (як варіант: молоком зі сметаною).  

6. Запікати страву „до готовності” під кришкою чи під "фольгою", а потім, щоб зверху утворилася апетитна скоринка, трохи відкритою.

 –> на стіл, підклавши під гарячу форму спеціальну „підставочку”. 

7. Покласти на страву гілочки петрушки чи кропу. Налити у склянки томатний сік (з ним смачніше) 

Смачного!


Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 7, з них друзів: 0.

  • alexa_2004
  • Iudif
  • Mort@ls
  • Vita F
5

23.07.11, 17:40Відповідь на 1 від Yria