Підготовка
Мак заливаю окропом, ставлю на малий газ на 10 хвилин і відставляю ще на 45 хвилин. Воду зливаю, мак відкидаю на дрібне сито і даю воді стекти. Розтираю мак в макітрі макогоном, додавши трохи цукру. Чищені волоські горіхи нарізаю дрібнесенько ножем і всипаю до маку. Додаю чайну ложку меду і ретельно перемішую.
Відкриваю банку з вишнями у власному соку. Зціджую сік, а вишні висипаю у тарілочку і посипаю цукровою пудрою.
Відкриваю баночку з брусницею, перетертою з цукром. І акуратно викладаю у тарілочку найгустішу її частину.
Відкриваю баночку абрикосового повидла і баночку яблучного повидла.
Інструментарій
Каструлька, сито, макітра, макогін, ніж, консервний ключ, велика миска, стільниця, качалка, кругла формочка, віничок (міксер), чайна ложка, широка каструля, столова ложка, велика вилка, широка миска, друшляк, шумівка.
Технологія приготування
Готую тісто. Для цього в широкій великій мисці подрібнюю дріжджі і засипаю їх цукром, перемішую доки не розтануть. Кладу 5 столових ложок муки і відставляю на 10 –15 хвилин.
У яєць відділяю білки, а жовтки виливаю в окрему мисочку. Додаю чайну ложку солі і збиваю окремо віничком. Додаю до миски з дріжджами. Приправляю щіпкою ванільного цукру та додаю чайну ложку горілки. Добре вимішую.
Додаю пачку майонезу і родзинки і ще раз гарнесенько перемішую. Доливаю мінеральну воду, сиплю муку та добре вимішую тісто до тих пір, поки воно не почне «співати» і легко відділятися від рук, - не менше, ніж 15 хвилин. Ставлю в тепле місце, щоб підросло.
Формую пампухи однакового об’єму. Для цього тісто беру частинами, викладаю на стільницю посипану мукою, руками розправляю його до товщини в 1, 5 см і круглою формочкою вирізаю пампухи. Я завжди роблю пампухи з начинкою, тому начинку (абрикосове повидло або вишні або мак з подрібненими горіхами або яблучне повидло або брусниця перетерта з цукром, ... ) викладаю чайною ложкою на тістовий кружок пампуха. Долоні припудрюю мукою, беру кружок пампуха і згортаючи краї до середини ретельноїх зчіплюю та формую пампух у вигляді кульки .
Порада: дуже смачними виходять пампухи із абрикосовим повидлом
Відкладаю пампухи, зчепленим краєм донизу, на стільницю, посипану мукою, на 3 –12 хвилин, щоб піднялися.
Порада: починаю смажити пампухи відразу ж, як тісто почне підніматися, інакше в процесі смаження вони будуть деформуватися.
На газову плиту ставлю широку каструлю. Олії вливаю стільки, щоб пампухи торкалися дна. Вкидаю пачку кулінарного жиру. Даю жиру час добре прогрітися, тоді збавляю газ до середнього.
Акуратно опускаю пампухи в киплячий жир. Через 2-3 хвилини, коли вони знизу зарум'яняться, великою вилкою перевертаю на другу сторону і так двічі.
Порада: пампухи повинні вільно плавати в жирі.
Виймаю пампухи шумівкою у широку миску, дно якої вистеляю серветками. Коли вони трохи охолонуть, припудрюю цукровою пудрою. Викладаю наступний шар пампухів…
Смачних Вам пампухів, Друзі і веселої Коляди !!!
Коментарі
Додати коментарЛесь Кавун
120.01.13, 17:17
По багаточисельним проханням користувачів надаю львівський рецепт приготування пампухів ! Смачного, Друзі !!!
Гість: Ludmila_1
220.01.13, 18:25
смакота!!!
Лесь Кавун
320.01.13, 18:41Відповідь на 2 від Гість: Ludmila_1
Вибачаюся, бо з вигляду вони вже не такі пухкі, ... як свіжі !!! Але зате який смак, а яка начинка !!! О-О-О !!!
StribogS
420.01.13, 19:00
http://www.babyblog.ru/community/post/cookingbook/1345280
Лесь Кавун
520.01.13, 19:03Відповідь на 4 від StribogS
зараз гляну !!! секундочку !!!
Лесь Кавун
620.01.13, 19:05Відповідь на 4 від StribogS
Ви праві, я це знаю, ... але повернути усю цивілізацію на 200 років назад неможливо !!!
gatyla
720.01.13, 20:19
Julia_21*
820.01.13, 22:08
БРАВО !!! Вам ціни нема !!!
om22
920.01.13, 23:13
Sonechko_
1021.01.13, 09:18