В кисляк сипемо соду. Мішаємо до тих пір, поки не візьметься зверху піною. Додаємо борошно, сіль та цукор.Вимішуємо. Можна замісити руками, можна в комбайні, я мішу в хлібопічці :)
Замісивши тісто до консистенції тіста на хліб, ну може трохи рідше (пробачте, більше порівняти нема з чим ) даємо відпочити хвилин 30 в теплому місці.
Розкатуємо тісто товшиною приблизно 5мм, та ріжемо на частини довільної форми (в моєму варіанті - ромбики :).
Розжарюємо сковорідку, вливаємо олію (пишки люблять більше олії)
Смажемо, перевертаємо, смажимо. :)
Готові пляцки перемащуємо шинкованим, або давленим часником.
Все, смачного :)
рекомендую той самий Мамин борщ до якого пасують ці пишки:
http://cook.i.ua/user/3966903/8482/
Коментарі
Додати коментарЛевус
114.02.13, 01:01
Просто, спробую до борщу обов"язково!
Rewand
214.02.13, 08:12Відповідь на 1 від Левус
Пробуйте, потім враженнями поділетесь
Левус
317.02.13, 19:33Відповідь на 2 від Rewand
Сьогодні спробував - смакота!!! Всім сподобалось. Тільки тісто замішав без попереднього перемішування соди у кефірі. Але саме тісто витримав накритим у теплі аж 14 годин!(так сталося)) Всеодно дуже смачно!
Rewand
417.02.13, 20:18Відповідь на 3 від Левус
14 ГОДИН!!!! Я б побоявся щось готувати після такої... витримки. Просто цікаво, як розкатували, кислим не було чути?
Левус
517.02.13, 21:38Відповідь на 4 від Rewand
Було легко кислим. При розкатуванні налипало більше як звично, але справився)
Rewand
618.02.13, 09:45Відповідь на 5 від Левус
Ну що ж, смачного
Левус
718.02.13, 10:00Відповідь на 6 від Rewand
Згодом спробую рецепт дріжджовий
Rewand
818.02.13, 10:10Відповідь на 7 від Левус
Давайте. Викладайте
Папа
921.02.13, 16:40
Это больше подходит к рецепту вергуны или хворост для взрослых. От пышек они отличаются, но изобретательно и на вкус неплохо. Спасибо.
Rewand
1021.02.13, 17:00Відповідь на 9 від Папа
Вы пробовали? Это главное, мне важны впечатления а не названия. Я их помню с детства как пышки В свое время я был мягко говоря непослушным ребенком )), и вот сейчас набравшись ума (надеюсь) всеми силами стараюсь делать моей маме (осталась одна) такие приятности, я ей рассказываю что ее рецепты "работают" далеко ))) А я вот научился от жены варить Польский борщ, популярный тут на Галичине, тот который пьют, классный получился, буду делать следующий раз, выложу.