Помідори помити, щільно скласти до 3-х літрової чистої банки. Туди насипати солі, цукру, і порошку гірчиці. Залляти все холодною водою, а зверху покласти 3 пігулки аспірину, щоби не утворювалася пліснява. Закрити капроновою кришкою для консервування, трохи збовтати ј поставити до прохолодного місця. Витримати квашення 3-4 тижні.
В результаті помідори вијдуть приголомшливі, нерепані ј начеб трішки газовані за рахунок цукру ј гірчиці. Якщо місце достатньо прохолодне, помідори не скисають до весни.
Смачного!
Коментарі
Додати коментарполковник 59
123.10.12, 10:14
можливо і класно == але аспірин тут не сприймається
нік повинен
223.10.12, 14:10Відповідь на 1 від полковник 59
Отже, рецепт потребує вдосконалення? В такому разі дарујте мені це.
аll*ways
324.10.12, 18:17
Классно, але я також не кладу аспірин, думаю спробувати зелені помідори.
нік повинен
425.10.12, 15:00Відповідь на 3 від аll*ways
Спасибі вам за відгук! Я так само не прихильник аспірину. Та, на жаль, без пігулок ацетилсаліцилової кислоти помідори можуть покритися цвіллю. Бачите, цвіль або пліснява виклика багацько хвороб. Але якщо маєте хорошиј імунітет до них, можливо все минеться. Надіюся на це.
аll*ways
525.10.12, 20:16Відповідь на 4 від нік повинен
Гірчиця частково запобігає утворенню плісняви, а також гарно плісняву прибирає хрін, можна додати невеликий шматочок, або його листя.
Гість: natali981
625.10.12, 23:12
нік повинен
726.10.12, 13:50Відповідь на 5 від аll*ways
Красно дякую пані за пораду! Обов’язково візьму це до відома.
нік повинен
826.10.12, 14:00Відповідь на 6 від Гість: natali981
Дякую вам, мем, за фајниј коментар!
БОНЗАЙ
99.10.13, 21:18
на 10 литров воды 1 ст. горчицы, 1 ст. соли, 1 ст. сахара. Если на 5 литров, то соответственно половинки.. Но в любом случае эти помидоры безумно вкусные, спасибо!
нік повинен
1010.10.13, 14:40Відповідь на 9 від БОНЗАЙ
Прошу ј дуже дякую пані за ще один варіянт приготування червоних баклажанів на зиму. Згодиться в мајбутньому, позаяк цього року врожај на помідори не порадував.