Помити яблука, обібрати від шкірки, вирізати внутрішню частинку, дрібненько порізати кубиками, та перемішати з рештою інґредієнтів окрім цукру (јого краще додати в кінці варіння, щоби рідина випаровувалася скорше). Варити протягом 40-а хвилин на слабкому вогні в алюмінієвіј каструльці за відкритого дашка, зрідка помішуючи, доки суміш стане густою мов мармелад.
Не пријмаючи з вогню, готові конфітури викласти до заздалегідь стерилізованих, півлітрових баночок; закрутити, обшпареними окропом, кришечками; поставити догори дригом долі; укутати вкупі ковдрою до цілковитого прочахання.
N. B. Мајте на оці, з 1-го кілограма яблук виходе 1,5 літра конфітурів.
Смачного десерту!
Коментарі
Додати коментар