8 столових ложок цукру та 5 столових ложок вершкового масла кладуть до каструлі ј ставлять на вогонь. Підігрівають протягом 10-и хвилин, добре перемішуючи. Затим додають склянку дуже міцної кави та склянку вершків. Перемішують і варять 10 хвилин. Тим часом змащують олією яку-небудь гладеньку поверхню, на якіј прочахатиме мішанина. Готовність її легко перевірити: коли крапля її в склянці з холодною водою не розтікається, суміш готова. Її виливають з каструлі на приготовану поверхню і розрізають ножем на квадратики.
Смачного!
Коментарі
Додати коментарГість: LёlkaP
119.09.11, 16:41
нік повинен
220.09.11, 13:00Відповідь на 1 від Гість: LёlkaP
Мені подобається ваш лексикон. Пані має чудовиј смак!
Гість: LёlkaP
320.09.11, 19:24Відповідь на 2 від нік повинен
таки да
Гість: Countess_L
425.04.14, 23:04
Будьте ласкаві пане, яку каву потрібно брати? І вершки якої жирності? Дякую!
нік повинен
528.04.14, 13:00Відповідь на 4 від Гість: Countess_L
Дівчино, не мо’ відповісти конкретно. Та книжечка про натуральну каву ј трохи про чај була надрукована 1977 року, а відтак вијшла перероблена ј доповнена в видавництві «Наукова думка» в Києві 1987 року. Того часу в Україні фактично не було в продажі розчинної кави, можна було купити тільки смажені кавові зерна. Либонь, тому в рецептах не написано, яка саме кава пропонується, бо не було альтернативи. Взагалі-но, на сторінках книжки намальовані саме кавові зернята ј кавник. Через те вважаю, що для приготування цих карамельок потрібно заварювати натуральну, мелену каву. Але гадаю, це не означа, що розчинна кава не підіјде. А стосовно вершків скорше за все автор книжки мав на увазі крамничні вершки. В 80-х рр. вони були дуже масні, що јој. Jмовірно, існував єдиниј держстандарт: ~ 40% жирності.
Гість: Countess_L
628.04.14, 18:30
Дякую за дуже змістовну відповідь.
нік повинен
730.04.14, 11:50Відповідь на 6 від Гість: Countess_L
Будь ласка! Надіюся, моя відповідь не спричинилася до гіркого розчарування.