Рецепти   нік повинен

Кавова Карамель

Кавова Карамель

Ця кавова карамелька взята з книжки Миколи М. Пучерова «Все Про Каву». Там є ще чимало цікавих рецептів кондитерських і кулінарних виробів з використанням кави. Дозвольте ще принагідно нагадати панству, що кавові зерна допомогли українському козакові Юрку Францу Кульчицькому cтати купцем і заснувати 1683 р. у Відні першу в Европі кав'ярню.

Інгредієнти:

1. цукор — 8 ст. л.;
2. вершкове масло — 5 ст. л.;
3. кава — 1 скл.;
4. вершки — 1 скл.;
5. соняхова олія (рафінована) (для змащування) — дещиця.

Спосіб приготування

    8 столових ложок цукру та 5 столових ложок вершкового масла кладуть до каструлі ј ставлять на вогонь. Підігрівають протягом 10-и хвилин, добре перемішуючи. Затим додають склянку дуже міцної кави та склянку вершків. Перемішують і варять 10 хвилин. Тим часом змащують олією яку-небудь гладеньку поверхню, на якіј прочахатиме мішанина. Готовність її легко перевірити: коли крапля її в склянці з холодною водою не розтікається, суміш готова. Її виливають з каструлі на приготовану поверхню і розрізають ножем на квадратики.

    Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором

Рецепт від bigmir)net На закуску сосиски: пряные роллы

показати усіх

В обраному: 11, з них друзів: 0.

  • alexa_2004
  • Camellia)))
  • Diangel+
  • Fate
  • Paradizza
  • Serg_h3
  • Лена-облачко
  • шокол@дка
  • Юльчик@
5

Гість: LёlkaP

220.09.11, 13:00Відповідь на 1 від Гість: LёlkaP

Мені подобається ваш лексикон. Пані має чудовиј смак!

Гість: LёlkaP

320.09.11, 19:24Відповідь на 2 від нік повинен

Мені подобається ваш лексикон. Пані має чудовиј смак!таки да

Гість: Countess_L

425.04.14, 23:04

Будьте ласкаві пане, яку каву потрібно брати? І вершки якої жирності? Дякую!

528.04.14, 13:00Відповідь на 4 від Гість: Countess_L

Дівчино, не мо’ відповісти конкретно. Та книжечка про натуральну каву ј трохи про чај була надрукована 1977 року, а відтак вијшла перероблена ј доповнена в видавництві «Наукова думка» в Києві 1987 року. Того часу в Україні фактично не було в продажі розчинної кави, можна було купити тільки смажені кавові зерна. Либонь, тому в рецептах не написано, яка саме кава пропонується, бо не було альтернативи. Взагалі-но, на сторінках книжки намальовані саме кавові зернята ј кавник. Через те вважаю, що для приготування цих карамельок потрібно заварювати натуральну, мелену каву. Але гадаю, це не означа, що розчинна кава не підіјде. А стосовно вершків скорше за все автор книжки мав на увазі крамничні вершки. В 80-х рр. вони були дуже масні, що јој. Jмовірно, існував єдиниј держстандарт: ~ 40% жирності.

Гість: Countess_L

628.04.14, 18:30

Дякую за дуже змістовну відповідь.

730.04.14, 11:50Відповідь на 6 від Гість: Countess_L

Будь ласка! Надіюся, моя відповідь не спричинилася до гіркого розчарування.