Рецепти   Olenk@

Монастирський медовий торт

Монастирський медовий торт

Торт, який у мене вийшов шляхом експериментів із класичним рецептом відомої "Монастырской избы". Він прийшовся до смаку моїм рідним і друзям, тому пропоную саме цей рецепт. Він досить бюджетний, а вигляд і смак має по-справжньому святковий.

Інгредієнти:

80 гр. вершкового масла
3 курячих яйця
3 ст. ложки меду
3 стак. + 2 ст. ложки цукру
4-5 стак. пшеничного борошна
30 гр. (2 пак.) ванільного цукру
1,5 ст. л. какао
3 ст.ложки молока
800 гр. сметани не менше 20% жирності
1 кг. вишень
2/3 ч. ложки соди
1/4 лимона

Спосіб приготування

Для початку треба зробити водяну баню, поставивши на плиту невеличку каструлю з водою, а зверху на неї іншу металеву або керамічну ємність, в якій ви будете робити тісто.

Коли вода у каструлі закипить почне працювати наша баня. Для тіста ми беремо 50 гр. вершкового масла, 1 стакан цукру ємністю 250 мл, 3 ст. ложки меду та 1 пак. ванільного цукру. Даємо усім інгредієнтам  поєднатися за допомогою теплого середовища водяної бані.

Цукор має розтанути і змішатися із медом і маслом. Суміш матиме невеличку пінку від меду.

Коли всі інгредієнти змішалися, знімаємо суміш з бані, даємо охолонути кілька хвилин (1-2 хв) і потім додаємо 3 яйця і ретельно вмішуємо їх за допомогою вінчика. Наша суміш вийде приємного рудого кольору.

Після цього треба взяти соду і згасити її за допомогою лимонного соку. Згашену соду додаємо до нашої суміші і ретельно перемішуємо.
Сода має трішки збільшити в об'ємі на суміш.

Потім додаємо поступово борошно. Загалом вийде 4 чи 5 стак. ємністю 250 мл. Тісто має вийти м'яким, гладким, трохи братися до рук (через вміст меду) та бути однорідним.

Розділимо тісто на 6-7 однакових частин, складемо у ємність присипану борошном, затягнемо плівкою та відправимо у холодильник на 30-40 хвилин або до морозильної камери на 15 хвилин.

В цей час підготуємо вишні. Вишні мають буті почищені від кісточок. Краще з вишні віджати сік, аби вона не потекла під час запікання. Якщо це свіжа вишня, тоді, віджавши трішки сік можна вишні попорошити злегка крохмалем.

За 30 хвилин дістаємо тісто з холодильника. Нам треба розкатати його у стрічки довжиною 25 см, шириною близько 6 см і товщиною 3-4 мм.

На центр стрічки викладаємо в один ряд вишні і защіпаємо край так само, як вареники. Потім цю паличку-трубочку прокочуємо, щоб зробити біль-менш рівною і відправляємо на деко присипане борошном.
Повторюємо так, доки не закінчиться тісто.

В цей час вже добре розігріта наша духова шафа. Готові палички-трубочки випікаємо за t 180 оС 12-15 хвилин. Маємо отримати палички, які трішки піднімуться і матимуть приємний "засмаглий" відтінок.

В цей час робимо крем. Сметану змішуємо з 2 стак. цукру та 1 пак. ванільного цукру за допомогою вінчика. Ось і все. Крем відправляємо у холодильник під морозильну камеру на 30 хвилин.

Готові палички мають добре охолонути. Краще за все залишити їх поки вони не охолонуть до кімнатної температури, а потім відправити їх ще на 30 хвилин до холодильника.

Поки палички і крем відпочивають у холодильнику ми зробимо шоколадну глазур для торта.
У сотейник відправляємо молоко, 30 гр. вершкового масла і 2 ст. ложки цукру. Коли масло розтане, додамо какао. Доведемо до кипіння. Глазур має зовсім  трохи заваритися, щоб стати густою. Готову глазур залишаємо, щоб вона охолола, але не затверділа.

Коли наші палички і крем достатньо охолонуть, почнемо формувати торт. Викладати його будемо пірамідою, добре покриваючи кожен "поверх" піраміди кремом зі сметани. Добре змащуємо краї.

Зверху прикрашаємо торт  глазур'ю.
Готовий торт має просочитися. Найкраще залишити його у холодильнику на ніч.

Смачного!

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 5, з них друзів: 0.

  • ciaociao
  • pay4ok
  • Ribochka
  • Сашенька21
2