![](http://os1.i.ua/3/1/14223200_e7f01d74.jpg)
Покрокова інструкція:
- Перебрати виноградні грона, знявши з них стиглі ягоди і відібравши зіпсовані. Мити їх не слід, інакше бродіння не почнеться.
- Пересипте ягоди в емальовану ємність і роздушіть їх руками до кашоподібної консистенції.
- Прикрийте відро марлею, складеною в 2-3 шари і залиште в тіні на 4-5 доби до початку бродіння.
- Двічі на день перемішуйте мезгу (кашку з тиском ягід) дерев’яною лопаткою.
- Коли мезга збільшиться в об’ємі, відкиньте її на сито або друшляк, щоб стекла вся рідина, після чого гарненько відіжміть.
- Отриманий сік розлийте по банках, додайте рівну кількість цукру в кожну і перемішайте.
- На горлечко кожної банки надіньте гумову стерильну рукавичку, на кінцях двох пальців зробіть маленькі дірочки за допомогою голки. Для додаткової фіксації щільно обв’яжіть рукавички гумкою.
- Через 14-20 днів бродіння рукавичка максимально роздується, але напій буде готовий тільки коли весь газ з неї вийде.
- Обережно процідіть домашнє вино через кілька шарів марлі, стежачи, щоб каламутні дріжджі не проникли в чисту тару. Закупорте пляшки пробками і помістіть в прохолодне темне місце (льох, холодильник) на 25-30 днів.
- Протягом цього часу тричі переливайте напій в іншу тару, щоб видалити осад.
Через зазначений час можна приступати до довгоочікуваної дегустації смачного виноградного вина.
Коментарі
Додати коментарvilga
112.10.16, 18:06
жякую.
буду знати як готувать![](//i3.i.ua/v2/smiles2/podmig.gif)
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/bokali.gif)
![](//i3.i.ua/v2/smiles2/rose.gif)