Батат

Бульби батату широко використовують в їжу. За смаком, в залежності від сорту, приготований батат частково нагадує солодкувату підморожену картоплю, звідси його друга назва - «солодка картопля». Солодкі сорти мають смак, схожий на каштани, банани, дині, гарбузи одночасно.
Вживаються батати в їжу сирими, вареними і печеними, додаються у каші. Існують рецепти виготовлення з батату суфле, чіпсів, повидла, пастили і інших страв. З бульб також одержують крохмаль, борошно, цукор, патоку і спирт. Молоде листя і стебла батату після відварювання або вимочування, видаляючего гіркий молочний сік, використовують для салатів.
Насіння квітучих сортів використовують як сурогат кави.
усі рецепти з Батат

Популярні рецепти з Батат