Бамія

Ця однорічна трава є цінним овочевою культурою. Вона - родичка какао, бавовни і гібіскуса. Плоди мають форму подовжених коробочок-пірамід, покриті характерним пушком, нагадують стручки перцю, досягають 25 см в довжину.

Молоді плоди значно менше (довжиною до 10 см), пофарбовані в яскраво зелений, без ознак гниття або псування шкідниками, колір. Саме такі плоди вживають в їжу. За смаком вони нагадують щось середнє між ніжною спаржею і трохи терпким баклажаном.

З баміі готують закуски, салати, супи, тушкують з овочами, рисом, м'ясом, птицею, смажать, в тому числі у фритюрі, попередньо запанировавши. Цей овоч можна сушити, консервувати, заморожувати. Він відмінно поєднується з цибулею, часником, томатами, імбирем, гострим перцем та іншими спеціями. З бамії виходить незвичайно смачний соус каррі.
усі рецепти з Бамія