Артишок

Артишоки цінуються прекрасним смаком і дієтичними властивостями. Цей овоч цікавий тим, що збирається і вживається на різних стадіях дозрівання. Зовсім молоді та ще маленькі артишоки вживають в їжу цілком, середні за розмірами і віком суцвіття найкраще підходять для консервування або маринування. А стиглі великих розмірів артишоки вживають в їжу частково, вирізаючи верхівку, нижню частину суцвіття і видаляючи серцевину. Найпізніші, що вже розкрилися, артишоки з потемнілими листям вже практично непридатні до вживання. З сирих, маринованих або консервованих артишоків готують різні салати, а в вареному вигляді їх їдять як самостійне блюдо або використовують як гарнір. Крім того артишоки додають в піцу, пасту, пироги, десерти, хліб та інші страви.
усі рецепти з Артишок

Популярні рецепти з Артишок