Співтовариство «Бандитська влада»

Інші співтовариства

Всі рецепти користувача Rino_2

Домашнє виноградне вино

Домашнє виноградне вино

Вино ніколи не втратить свою актуальність бо воно дуже часто використовується як компонент приготування найрізноманітніших блюд: маринування шашлика, приготування жульєну, … . Та й не треба його рекламувати, бо усі знають, що в невеликій кількості натуральне домашнє вино є дуже корисним для організму. Враховуючи тяжкі часи, набуває популярності приготування домашнього вина. В цьому немає нічого складного. Пропоную Вам Друзі свій рецепт. Спробуйте самі і не пошкодуєте.

Інгредієнти:

1. Сік з винограду винних сортів - 1 частина
2. джерельна вода – 0,25 частини
3. мед - 1- 2 л на 17 л вина

Спосіб приготування

ТЕХНОЛОГІЯ  ВИГОТОВЛЕННЯ:

 Виноград обриваю  з кистей,  ретельно перебираю,  мию. Стежу за тим, щоб в загальну масу не потрапили пошкоджені виноградинки: недозрілі, сухі, надгнилі або покриті цвіллю ягоди.

Відібрані виноградинки відразу ж видушую у великий  40-літровий поливаний (без відбитої емалі) баняк.

ПОРАДА 1: 

Зауваження: все  робіть вчасно, бо не можна залишати ягоди на довго (не довше ніж на 10 годин) в такому вигляді,  - інакше процес бродіння почнеться раніше, ніж потрібно  і  почнуться  окисні  реакції. 

Зразу ж тисну виноград спеціальною давилкою,  (можна й руками – якщо  винограду  небагато) Віджимаю  його використовуючи вчетверо складену марлю. 

Сік з витиснутого винограду розливаю  в  /заздалегідь пропарені/  20-ти літрові балони. Заповнюю  балони не більше ніж на 3 /4 ємності, інакше суслу ніде буде бродити !

 

ПОРАДА 2: 

Хто  любить  дуже солодкі  вина  можна  зразу ж додати  1-2 л меду.  Я  цього не роблю !!! 

Балони герметично закручую пластиковими кришками    заліплюю пластиліном), в які  через невеликий отвір встановлюю  гнучку поліхлорвінілову трубочку (з капельниць).  Ретельно все  обробляю  пластиліном.  Другий кінець трубочки опускаю в маленьку баночку з водою, - саме таким чином з балона при бродінні вина  виходитиме вуглекислий газ  і  метан.

 

Балони ставлю для бродіння в холодне місце (підвал) з температурою від +13 °  до  +  5,  на   термін  в  31 день, …  поки воно вперше не «виграє». 

Процес бродіння тричі (через 10 днів) контролюю, перевіряю, чи  булькають балони (інтенсивне  утворення бульбашок в баночці з водою),  та  міняю і  доливаю  воду. 

Відсутність бульбашок говорить про порушення  герметичності. Це слід негайно, терміново виправити,   інакше  вино під дією повітря  окислиться  і  перетвориться у   винний оцет (виливати не треба, його теж  можна  використовувати  ефективно для кулінарних  цілей, -  замість оцету). 

ПОРАДА 3: 

Зауваження:  в  Вас немає підвалу  і вино бродитиме у теплому приміщенні, в  такому випадку заповніть  бутлі  лише  на 2 / 3  ємності. 

ПОКРАЩЕННЯ  ВИНА: 

Через 2,5 місяці процес бродіння завершується, ваше вино перестає грати, на дні з'являється осад. Вино майже готове.

 

Зціджую його через  шланг   на  2/3 об’єму вина з кожного балона  у  40-літрові баняки, фус  зливаю  окремо (піде на вторячок), ретельно  мию  балони. 

Дегустую вино,  роблю висновки  … і змішую  різні  сорти вина  у  відповідних пропорціях,  заливаючи  отриману суміш  вин знову у  20-ти літрові  балони,  додаю натуральний мед, виходячи  з  висновків  вмісту  «цукру»  і спирту  у  комплексному вині. 

Ставлю новоутворене  вино  під водяні  затвори  ще на  1,5 місяця.  

ЗБЕРІГАННЯ: 

Коли вино  на  100%  вибродить і покращиться  акуратно  зціджую його за  допомогою  шланга,  розливаю по пляшках з  під шампанського  під  саме горлишко,  герметично  закупорюю і розміщую горизонтально на стелажах  в  підвалі (температура не  повинна бути більшою ніж 13 градусів)  для довготривалого  зберігання. 

Через 3  місяці (кінець березня)  вино готове  до  вжитку. Втішайтеся  на  здоровя !!!

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 29, з них друзів: 0.

  • Art 1С
  • Galine
  • GLAMURENA
  • Hudson Hawk
  • k4707013
  • nemongol
  • oksana260579
  • ГалинаМ
  • Светуня
50

Гість: bayok

126.12.11, 14:30

Именно этим я и занимался осенью. Токо чуть по-другому. В итоге 500 литров красного сухого молдавского вина. Пью каждый день, когда сажусь кушать. +

226.12.11, 15:54

отличнейший рецепт и самое главное, что у кого пасека и виноградник, то такое элитное вино стоит 0 грн 0 коп.

Гість: Дженджуриста

326.12.11, 15:59

Супер, треба Депардьє і Пьєру Рішару надіслати... Дякую. Дізнаюся, як мої родичі роблять вино зі смородини, напишу в блозі. Люблю гарні рецепти! І якщо не дуже есенційне і т.д., без денуторатів, то взагалі супер!

Дякую. Чесно!

426.12.11, 18:18

да,круто! справлюсь ли я работы не мало,тем более впервый раз делать

526.12.11, 21:25

да, винцо то что надо, не сравнить с бормотухой, что нам втюхивают воры-олигархи и лжецы-депутаты в своих гадючниках-супермаркетах по астрономической цене ... иногда кажется, что при такой фантастической цене которую они установили бутылка должна быть из чистейшего золота 999 пробы

727.12.11, 11:21Відповідь на 5 від Teрминатор*

да, винцо то что надо, не сравнить с бормотухой, что нам втюхивают воры-олигархи и лжецы-депутаты в своих гадючниках-супермаркетах по астрономической цене ... иногда кажется, что при такой фантастической цене которую они установили бутылка должна быть из чистейшего золота 999 пробы

Гість: ТарасЧупринка

827.12.11, 12:43

Щиро дякую за рецепт. Візьму як керівництво до дії.

927.12.11, 17:32

вот эт дело полезнейший рецептик

Додати коментар
Сторінки:
1
2
4
попередня
наступна