Відварюємо картоплю. Відливаємо з картоплі воду та розминаємо її до
пюре. Залишаємо картоплю охолоджуватися. В холодну картоплю додаємо
манку та яйце, добре вимішуємо. До картопляної маси додаємо борошно.
Замішуємо м'яке тісто, яке злегка липне до рук. Залишаємо тісто на 20-30
хвилин.
Тепер займемося начинкою. М’ясо курки та цибулю ріжемо
та викладаємо у чашу блендера. Перемелюємо до однорідного фаршу. Фарш
солимо та перчимо додаємо холодну воду, добре відбити.
Робочу
поверхню та руки добре присипаємо борошном. З тіста викачуємо валик,
розрізаємо його на пластини в середину кожної пластини кладемо фарш (1
ст.л.) та збираємо картопляне тісто вгорі у формі мішечка. Защіпуємо.
Викачуємо руками колобок.
Таку операцію повторюємо з кожним куском тіста.
Галушки викладаємо у підсолену киплячу воду, варимо 7-10 хвилин,після того як вони випливуть на поверхню.
Готові галушки можна полити маслом, жиром з підсмаженою цибулею чи шкварками, сметаною…
Коментарі
Додати коментар