3 різних желе розвести в 300 грамах води(кожен), налити в більш-менш
однакового обсягу ємності і поставити в холодильник для застигання. Коли
желе застигне можна приступати до приготування всього торта.
Для коржа подрібнити печиво з м’яким маслом до утворення кашки.
Форму ( якщо кругла то 24-26 см) застелити пергаментним папером. Кашку
викласти в форму і утрамбувати. Поставити корж в холодильник на мінімум
30 хв.
Тим часом йогурт збиваємо з цукром. Желатин замочуємо в 100 грамах
холодної води, залишаємо набухати десь на 15 хвилин. Набряклий желатин
розчиняємо, нагріваючи на водяній бані або в мікрохвильовій печі,
додаємо до йогурту – розмішуємо. Якщо йогурт буде дуже холодним, то
желатин може «звурдитись». В такому випадку не варто засмучуватися або
кричати: «Все пропало», потрібно просто трохи нагріти суміш на водяній
бані, постійно помішуючи до повного розчинення желатину.
Желе виймаємо з холодильника, ріжемо на кубики, змішуємо в мисці, щоб
кольори змішалися, і викладаємо на корж. Зверху виливаємо йогуртову масу
Ставимо торт на 4 години до холодильника. Ти часом готуємотчервоне желе
на заливку і охолоджуємо його до легкого загустіння. Коли пляцок
схопиться виливаємо на нього трохи загусле червоне желе гарненько
розрівнюємо і повертаємо в холодильник
Цей пляцок повинен сподобатися дітям, адже він мега-кольоровий, супер смачний, і ще й корисний!
Коментарі
Додати коментар