Рецепты   Nyura

Персикове варення з прянощами

Персикове варення з прянощами

Пропонуємо рецепт дуже смачного персикового варення з прянощами на зиму.

Ингредиенты:

— 1,5 кг персиків;
— 1 лимон;
— 1 кг цукру;
— 2 зірочки анісу;
— 1 паличка кориці.

Способ приготовления

1. Підготуйте персики. Для цього гарненько помийте їх за допомогою щіточки, щоб очистити від ворсинок. Персики обсушіть, розріжте на 2-4 частини, видаліть кісточки.
2. Покладіть персики в каструлю, де готуватиметься варення, закиньте аніс, корицю, влийте лимонний сік, насипте цукор і залиште на 3 години, щоб персики пустили сік.
3. Поставте каструлю з персиками на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть 2-3 хвилини, постійно помішуючи персики, щоб вони не пригоріли, і знімаючи піну, що утворюється.
4. Зніміть каструлю з вогню і залиште на 10-12 годин, щоб варення з персиків охололо.
Ще двічі повторіть процес варіння та охолодження персикового варення.
5. На третьому циклі проваріть протягом 3-5 хвилин варення з персиків. Спеції можна викинути.
6. Розлийте варення по підготовлених банках і закатайте. Банки переверніть догори дном, вкутайте ковдрою і залиште до повного охолодження.
Зберігайте персикове варення в темному прохолодному місці.
Смачного!

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
0