Торт "Медовик"

Торт (від італ. Torta, раніше від лат. Tōrta, круглий хліб) - десерт, що складається з одного або декількох коржів, просочених кремом або джемом. Зверху торт зазвичай прикрашають кремом, глазур'ю і / або фруктами.

деруни з картоплі

Деруни;, тертюхи, кремзлики, кийзлики, тарчаники, беці, дерун (одн.) — картопляні млинці, мають велику популярність в українській кухні, особливо в північних та західних районах України. Основним інгредієнтом страви є терта картопля. Власне, від способу приготування млинців (тертої, а в деяких регіонах кажуть — дертої, картоплі) й походить назва деруни. Деруни є традиційною частиною святкового столу на Благовіщення (тільки пісні, без сметани і інших скоромних страв).

Олів'є

Салат Олів'є — популярний в Україні салат, який вважається святковим і традиційним новорічним. Назву отримав на честь свого творця, шеф-кухаря Люсьєна Олів'є. За кордоном відомий під назвою «Картопляний салат» (Potato salad, правда без м'яса і горошку). Іноді Олів'є називають також М'ясний салат.

Борщ класичний

Борщ — овочева страва з м'ясом або грибами, за походженням українська.[1] Особливо розповсюджена серед народів Східної Європи. Найпопулярніша страва на столі українців. Складником червоного борщу є столовий буряк.