Рецепти   tanjuwa

Пряничний хліб (Pain d`epices)

Пряничний хліб (Pain d`epices)

Дуже смачний і незвичайний традиційний французький солодкий хліб - суміш пряника і кекса. Дуже довго лежить і не черствіє, чудово смакує з чаєм так кавою

Інгредієнти:

250 мл молока
100 г масла
500 г меду
500 г муки
30 гр цукру або патоки
1 уп. розпушувача
60 г помаранчевих цукатів
1 ч.л. кориці
1/2 ч.л. анісу
1/2 ч.л. імбиру
1/2 ч.л. кмину
1/2 ч.л. солі

Спосіб приготування

1. Підігріти молоко і розтопити в ньому мед та масло

2. Перемішати в мисці сухі інгрідієнти (муку, розпушувач, спеції). Додати молочну суміш і ретельно пермішати

3. Вилити тісто у змазану маслом і присипану мукою форму

4 Випікати 1.15 - 1.30 год при температурі 150 С

 

Фотографії блюда

  • Додано автором

В обраному: 2, з них друзів: 0.

  • jurek1962
  • Sunny Side
0

Гість: Lanari

110.05.10, 16:27

Мабуть,дуже смачно,але не можна мед нагрівати взагалі,бо то вже ОТРУТА.

210.05.10, 16:29Відповідь на 1 від Гість: Lanari

Пряникі споконвіку на меду роблять і ще ніхто не отруївся

35.08.10, 14:47

Цікаво, а в хлібопічці можна таку смакоту "замутити"?
Ну зовсім в таку спеку нема бажання духовку вмикати

45.08.10, 15:07Відповідь на 3 від jurek1962

Так, запросто, я останным часом в ній тіки і печу
Робиш молочну суміш окремо, заливаєш у відерце, засипаєш змішані сухі інгрідієнти і включаєш програму "Бездріжжова випічка", "Пиріг" або "Кекс" ( у різних виробників по різному називається)
Єдине що в кінці треба перевіряти зубочисткою чи пропікся і в разі потреби додавати трохи часу в режимі "Випічка"

55.08.10, 15:18Відповідь на 4 від tanjuwa

Дякую!
На днях обов'язково спробую!

65.08.10, 15:20Відповідь на 5 від jurek1962

Тільки мабуть треба масу і кількість інгредієнтів приблизно підкоригувати. А 500 г меду, то не забагато?

75.08.10, 15:34Відповідь на 6 від jurek1962

Я би не радила. Співвідношення вірні, можна хіба для початку взяти половинну порцію

85.08.10, 15:51

Моя хлібопіч випікає 700 і 900 гр. А тут молоко+масло+мед+мука=1350

95.08.10, 15:52Відповідь на 8 від jurek1962

одним словом, спробую і поділюсь враженнями

105.08.10, 16:04Відповідь на 8 від jurek1962

Моя номінально пече максимум 1 кг, але з цією пропорцією чудово справляється
Хоча вам ніхто не заважає взяти половину і буде якраз 700 г