Рецепты   alinka_2013

Качка з апельсинами: Рецепт приготування

Качка з апельсинами: Рецепт приготування

дуже смачно

Ингредиенты:

тушка качки - 2 кг
апельсини - 4 шт.
лук - 1 шт.
морква - 1 шт.
коренева селера - 1/2 шт.
сіль, мелений перець -за смаком
сухі пряні трави - за смаком
рослинна олія, лимонний Сік - за смаком
для соусу:
цукор - 1 склянка
апельсини - 2 шт.
вода - за смаком
яблучний оцет - 2 ст.л.
мелений перець - за смаком

Способ приготовления

Качка, запечена з апельсинами, - класичний рецепт, який упродовж століть існує в кухнях різних країн світу.


Духовку розігріти до 180 градусів.

Тушку качки промити і обсушити. Потім натерти зовні і усередині сіллю, сухими травами і меленим перцем. Поставити в прохолодне місце на ніч.

Перед приготуванням обрізувати крила, шию. Проткнути шкіру великою вилкою по усій поверхні тушки.

Перед жарінням насадити тушку на скляну банку з водою, поставити в каструлю, залити гарячою водою. У воду покласти очищені цілі овочі(лук, морква, селера). Каструлю накрити фольгою. Тримати качку на паровій лазні біля півгодини.

Приготувати соус: з двох апельсинів зняти цедру і вижати сік. Цукор трохи розвести водою і варити на слабкому вогні до повного розчинення. Влити яблучний оцет, додати мелений перець. Варити, помішуючи, до загусання. Додати апельсиновий сік з цедрою. Проварити впродовж 5 хвилин.

Качку укласти на деко, всередину вкласти ..

детально на http://duzhe-smachno.com/drug-blyuda/118-kachka-z-apelsinami-recept-prigotuvannya.html

Фотографии блюда

  • Добавлено автором

В избранном: 2, из них друзей: 0.

  • loveinlove
  • Tanunya
1