Грибна юшка по-галицьки

Грибна юшка по-галицьки

Я дуже люблю грибні блюда. Коли на моєму столі є грибочки, це означає, що у всієї родини буде гарний настрій після такого обіду. Гриби стоять між овочами і м’ясом і вживаються у піст, але треба вміти їх смачно приготувати, адже цей продукт відноситься до ідеальної низькокалорійної їжі. Гриби, майже не містять жирів, а ось вуглеводні, які в них містяться є самими корисними для нашого організму. У піст я готую найрізноманітніші смаколики з цього замінника м’яса. На Галичині дуже полюбляють найрізноманітніші блюда з грибів. Тому сьогодні пропоную Вашій увазі галицький рецепт приготування грибної юшки по-галицьки.

Ингредиенты:

ингредиенты:


для локшини:

1. борошно (вищого ґатунку) – 1,7 склянки
2. яйце – 3 шт.
3. сіль – 1 ч.ложка (неповна)

для бульйону:

1. крупа (перлова) – 3 ст. ложки
2. індик (або курка) – 1 шт.
3. яйця (варені на круто) – 3 шт.
4. морква – 1 шт.
5. цибуля – 1 шт.
6. лавровий лист – 1 шт
7. зелень - пучок
для грибної юшки:

1. борошно (вищого ґатунку) – 1 ст. ложки
2. сир (голландський) – 30 г
3. бульйон (з індика) – 1,4 л
4. картопля – 2 середні картоплини
5. квасоля (ясю) – 50 г
6. вершкове масло (або олія) – 80 г
7. сметана (вершки) – 1 склянка
8. морква – 1 шт.
9. цибуля – 1 шт.
10. гриби (свіжоморожені) – 500 г
11. петрушка (корінець) – 1 шт.
12. пастернак – 1 шт.

13. сельдерей – шматочок корінчика
14. цибуля (зелена) – 1 пучок
15. кріп (сушений) – щіпка
16. часник – 1 малесенький зубчик
17. перець (духмяний; горошинами) – за смаком
18. перець (чорний мелений) – за смаком
19. сіль – за смаком

Способ приготовления

варим не спеша 25 минут

Фотографии блюда

  • Добавлено автором
0