Карасі в сметані

Карасі в сметані

Типова українська страва Взято з http://hata.profi.co.ua

Інгредієнти:

на 600 г карасів — 80 г вершкового масла, 20 г сухарів пшеничних, 25 г пшеничного борошна, 400 г сметани, 1 кг картоплі, 40 г вершкового масла для смаження картоплі.

Спосіб приготування

Карасі потрошать, розрізуючи черевце від голови до анального отвору, виймають нутрощі, видаляють зябра, але голову залишають. Випотрошені карасі старанно промивають холодною водою, добре обтирають рушником, натирають сіллю, посипають перцем, обкачують у борошні, кладуть на сковороду з розтопленим маслом і обсмажують в обох боків до рум'яного кольору. Смажені карасі кладуть на сковороду з білого металу, попередньо змащену маслом, кругом обкладають нарізаною кружальцями смаженою картоплею, заливають сметаною, посипають сухарями, додають трохи масла і ставлять в духовку запікатись.

Фотографії блюда

  • Додано автором
0