Рецепты   Mi6

Європейська кухня

Європейська кухня

Прийшов час подумати про зміну звичок у харчуванні і приготовити на обід делікатеси середземноморської кухні, яка вважається однією із самих здорових кухонь світу. Легка, надзвичайно різноманітна і дуже смачна може бути простою i вишуканою одночасно. Виводиться з неї багато страв, які стали кулінарними хітами у всьому світі.

Ингредиенты:

1 упаковка спагетті, 1 консервна банка філе анчоусів, 2 ложки оливкової олії, 4 великі помідори, кілька листків свіжого базиліка, кілька маслин (чорних або зелених), каперси, зелень петрушки, 2 перця чілі, 2 зубчики часнику, перець, сіль, орегано

Способ приготовления

Популярна у Франції, Італії і Іспанії
середземноморська дієта,  так звана натуральна дієта – це вид живлення, що
базується на великій кількості овочів і фруктів, випічці з цілісного зерна,
кашах і макаронах. Європейці які харчуються відповідно до її принципів,
живуть довше і мають міцніше здоров'я, менше хворіють на серце,
атеросклероз, діабет і рак. Крім того, легко засвоювані блюда сприяють підтримці
здорової ваги. 



 Європейські макарони для гурманів



Зернові продукти повинні забезпечувати
принай­мні половину добової потреби в енергії, тому слід їх включати в раціон
при кожному прийомі їжі. Слід впровадити приклад здорової середземноморської
кухні до власної кухні і приготувати смачну страву з європейських макаронів.
При цьому слід пам’я­та­ти, що макарони повинні бути зварені аль денте
(буквальний переклад "на зуб", інакше трошки твер­ді, пружні,
пружинисті). Завдяки цьому швидко засвоюються, організм перетравлює їх довше, і
їжа не повнить. Європейські макарони можуть бути складовою частиною ефективної
дієти для схуднення! Вживання однієї порції макаронів (80 - 100 гр.) Не
призводить до збільшення ваги. На калорійність страви з макаронів впливають
додатки, які їмо разом з ними (м'ясо, сир або густі соуси). Якщо в макарони
замість соусу, додати шматочки м'яса з гриля або добавити овочі, фрукти,
рибу, то отримаємо смачне і корисне блюдо, яке легко засвоюється.



 Рекомендуємо! Знамениті макарони
куртизанки (паста алла путтанеска) 

Спосіб приготування:



Анчоуси відцідити і намочити приблизно на 10
хвилин в мисці з водою. Маслини нарізати кільцями, часник дрібно посікти. На
сковорідці підігріти оливкову олію, кинути часник і маслини. Філе анчоусів
розділити на дві половини і додати до часнику і маслин. Помідори обшпарити
і зняти шкірку. Нарізати дрібними кубиками і кинути на сковорідку. Смажити на
прикритій сковорідці приблизно 5 хвилин. Додати каперси і перець чілі.
Доправити сіллю, перцем і орегано. Зняти з вогню, додати нарізаний базилік.
Відварити макарони аль денте, як написано на упаковці. Перемішати з соусом і
посипати нарізаною зеленню петрушки.



Фотографии блюда

  • Добавлено автором

В избранном: 1, из них друзей: 0.

  • Юльчик@
1

130.06.14, 22:10

для этой кухни не хватает эвропейской зарплаты

23.07.14, 19:13Ответ на 1 от orion58

Найдорожче тут - анчоуси. Можна й сардини використати

33.07.14, 19:54Ответ на 2 от Uleg

Анчоусы - это ХАМСА....