Рецепти   Rino_2

Домашнє виноградне вино

Домашнє виноградне вино

Вино ніколи не втратить свою актуальність бо воно дуже часто використовується як компонент приготування найрізноманітніших блюд: маринування шашлика, приготування жульєну, … . Та й не треба його рекламувати, бо усі знають, що в невеликій кількості натуральне домашнє вино є дуже корисним для організму. Враховуючи тяжкі часи, набуває популярності приготування домашнього вина. В цьому немає нічого складного. Пропоную Вам Друзі свій рецепт. Спробуйте самі і не пошкодуєте.

Інгредієнти:

1. Сік з винограду винних сортів - 1 частина
2. джерельна вода – 0,25 частини
3. мед - 1- 2 л на 17 л вина

Спосіб приготування

ТЕХНОЛОГІЯ  ВИГОТОВЛЕННЯ:

 Виноград обриваю  з кистей,  ретельно перебираю,  мию. Стежу за тим, щоб в загальну масу не потрапили пошкоджені виноградинки: недозрілі, сухі, надгнилі або покриті цвіллю ягоди.

Відібрані виноградинки відразу ж видушую у великий  40-літровий поливаний (без відбитої емалі) баняк.

ПОРАДА 1: 

Зауваження: все  робіть вчасно, бо не можна залишати ягоди на довго (не довше ніж на 10 годин) в такому вигляді,  - інакше процес бродіння почнеться раніше, ніж потрібно  і  почнуться  окисні  реакції. 

Зразу ж тисну виноград спеціальною давилкою,  (можна й руками – якщо  винограду  небагато) Віджимаю  його використовуючи вчетверо складену марлю. 

Сік з витиснутого винограду розливаю  в  /заздалегідь пропарені/  20-ти літрові балони. Заповнюю  балони не більше ніж на 3 /4 ємності, інакше суслу ніде буде бродити !

 

ПОРАДА 2: 

Хто  любить  дуже солодкі  вина  можна  зразу ж додати  1-2 л меду.  Я  цього не роблю !!! 

Балони герметично закручую пластиковими кришками    заліплюю пластиліном), в які  через невеликий отвір встановлюю  гнучку поліхлорвінілову трубочку (з капельниць).  Ретельно все  обробляю  пластиліном.  Другий кінець трубочки опускаю в маленьку баночку з водою, - саме таким чином з балона при бродінні вина  виходитиме вуглекислий газ  і  метан.

 

Балони ставлю для бродіння в холодне місце (підвал) з температурою від +13 °  до  +  5,  на   термін  в  31 день, …  поки воно вперше не «виграє». 

Процес бродіння тричі (через 10 днів) контролюю, перевіряю, чи  булькають балони (інтенсивне  утворення бульбашок в баночці з водою),  та  міняю і  доливаю  воду. 

Відсутність бульбашок говорить про порушення  герметичності. Це слід негайно, терміново виправити,   інакше  вино під дією повітря  окислиться  і  перетвориться у   винний оцет (виливати не треба, його теж  можна  використовувати  ефективно для кулінарних  цілей, -  замість оцету). 

ПОРАДА 3: 

Зауваження:  в  Вас немає підвалу  і вино бродитиме у теплому приміщенні, в  такому випадку заповніть  бутлі  лише  на 2 / 3  ємності. 

ПОКРАЩЕННЯ  ВИНА: 

Через 2,5 місяці процес бродіння завершується, ваше вино перестає грати, на дні з'являється осад. Вино майже готове.

 

Зціджую його через  шланг   на  2/3 об’єму вина з кожного балона  у  40-літрові баняки, фус  зливаю  окремо (піде на вторячок), ретельно  мию  балони. 

Дегустую вино,  роблю висновки  … і змішую  різні  сорти вина  у  відповідних пропорціях,  заливаючи  отриману суміш  вин знову у  20-ти літрові  балони,  додаю натуральний мед, виходячи  з  висновків  вмісту  «цукру»  і спирту  у  комплексному вині. 

Ставлю новоутворене  вино  під водяні  затвори  ще на  1,5 місяця.  

ЗБЕРІГАННЯ: 

Коли вино  на  100%  вибродить і покращиться  акуратно  зціджую його за  допомогою  шланга,  розливаю по пляшках з  під шампанського  під  саме горлишко,  герметично  закупорюю і розміщую горизонтально на стелажах  в  підвалі (температура не  повинна бути більшою ніж 13 градусів)  для довготривалого  зберігання. 

Через 3  місяці (кінець березня)  вино готове  до  вжитку. Втішайтеся  на  здоровя !!!

Фотографії блюда

  • Додано автором
показати усіх

В обраному: 29, з них друзів: 0.

  • Art 1С
  • Galine
  • GLAMURENA
  • Hudson Hawk
  • k4707013
  • nemongol
  • oksana260579
  • ГалинаМ
  • Светуня
50

2128.12.11, 17:50

люблю винце домашнє і сама роблю.

2228.12.11, 18:00

Рецепт гарний, але для чого джерельна вода?

Гість: петро сірак

2429.12.11, 14:21

полезный рецепт

2629.12.11, 15:33Відповідь на 22 від Gaydamaka

я чекав цього питання цей рецепт я отримав у спадок від свого діда, а мій дід в свою чергу від свого діда. Дід пояснював мені це так: для того, щоб відбувалося бродіння так як треба. І це дійсно так і є: не даш води - бродіння мляве. даш забагато води - те саме. Але вода має бути джерельна, кришталево чиста, а не з колодзіка !!!

2729.12.11, 17:29

Додам від себе для новорічного настрою та реготу. Ото і я якось з дружиною робили вино вдома, виноград тоді гарно визрів на дачній ділянці. Відіграло те вино як треба, прийшов час зцідити, щоб чисте було. Перелив я те вино до гарної такої сулії на 20 літрів і вирішив поставити в кухні в куток. З тим бутлем в руках йду через кухню - і попадаю саме на розлиту пляму води. Сам - на підлозі, сулія - вщент, а вся кухня залита вином так сантиметрів на 5-7. Добре, що підлога ще тоді була не вирівняна в квартирі, то вино з кухні нікуди не розтеклось. Доки ми те вино збирали, то на такий запах "винзаводу" збіглись сусіди на три чи чотири поверхи нижче. Словом, цілий під'їзд повеселився тоді з нашого виноробства.

2829.12.11, 19:14Відповідь на 27 від prostoserg

представил, как бы все смеялись я ведь вино бочечками делаю

Рецепт интереснейший, потому !!! что используется мёд !!! Вот именно мёд и надо использовать, но использовать в тех количествах, как пишет автор - не более 1,5 л на 20 л вина

2929.12.11, 19:25

У меня знакомый вина делает для домашнего пользования, подскажу рецепт, пусть зовет на пробу

Гість: Тигричка

3029.12.11, 20:46

виноградное вино ммм... супер ...