Рецепты   Banderovka

Тертий пиріг(вдосконалений)

Тертий пиріг(вдосконалений)

Родзинка пирога в тому, що маргарин замінений на соняшникову олію(той маргарин, що тепер продають, я більше не вживаю, а з вершковим маслом буде майже так само шкідливо, як і з маргарином).

Ингредиенты:

мука 500гр
крохмаль 1 ст.л.(для крихкості)
яйця 2шт.
олія соняшникова 250гр.
цукор 300гр.
сметана(якщо тісто крохке і не зв'язується при вимішуванні) скільки візьме тісто
лимонний Сік 2ст.л.
яблучне(чи будь-яке інше) повидло 500-700гр.
розпушувач борошна(сода 1,5 ч.л.) 1 пакетик
цедра з 1-го лимона
ванілін, кориця за смаком
сіль на кінчику ножа
олія/манка на посипання дека

Способ приготовления

Підготувати усі ємності і інструменти(миска для борошна, чашка з цукром, ємність для збивання яєць, міксер, деко). Борошно просіяти і змішати в мисці з розпушувачем(содою), цедрою лимона і крохмалем, відставити убік. Олію відміряти в чашку/склянку(іншу ємність), відставити. Яйця збити з  цукром і ваніліном, по закінченню збивання влити олію тоненькою цівкою, поки не вийде густа субстанція, що нагадує майонез. У кінці додаємо лимонний сік. Виливаємо наш солодкий майонез  у борошно, мішаємо ложкою, поки борошно не вбере в себе все. Після чого домішуємо рукою і додаємо при потребі сметану, так щоб тісто під руками не розсипалося, а  добре злипалося в грудки, але не було при цьому занадто липким. Тісто ділимо на 4 рівні шматки(прим'яти все тісто до дна миски щільно і розрізати ножем на 4 частини - 2 шматки тіста на нижній шар і 2 - на верхній.) і кладемо хвилин на 40 в морозильник. Поки тісто остигає, намажемо олією деко і рясно посиплемо його манкою. Можна не остуджувати тісто в морозилці, тоді треба буде просто терти кожен шматок акуратно, стежачи, щоб він не розпадався в руках шматочками на деко. Отже, тремо тісто на великій тертці, поволі повертаючи деко. Спочатку тремо краї пирога, потім вже середину. Руками можна розподілити по-рівніше після натирання і злегка прим'яти, щоб можна було розмазувати зверху повидло. Розкладаємо повидло шматочками по всьому пирогу, а по тому акуратно розподіляємо так, щоб покрити увесь пиріг. Бажано, щоб воно було не занадто густе, інакше складно буде розмазувати. Насамкінець, натираємо решту тіста(2 шматка, що залишились), обсипаємо цукром і корицею та ставимо в духовку на середній/невеликий вогонь(180 градусів). Через 40 хвилин наш пиріг готовий. Смачного :-)

Фотографии блюда

  • Добавлено автором

В избранном: 1, из них друзей: 0.

  • sestryncja
1

Гость: мары

219.09.12, 16:33Ответ на 1 от Гость: мары

Дякую за увагу, Пане/ Пані мары(вибачте, ніде не можу побачити жіночка ви, чи чоловік)

Гость: мары

321.09.12, 08:23

Добрый день. Я чоловік пенсионного возраста.

421.09.12, 11:10Ответ на 3 от Гость: мары

Тоді, дякую, Пане

524.10.12, 09:44

Вдячна за рецепт! Тепер я знаю,як використати оливкову олію з домішком соєвої.Стоїть без діла.

68.11.12, 16:25Ответ на 5 от sestryncja

Якщо олія не має насиченого запаху, то, гадаю, буде добре