Рецепты   ola023

Рецепти італійських паст для макаронів. Італійські макарони з пастою.

Ніколи не думала, що макарони можуть бути такими смачними. Кажуть , що італійці це макаронники, ну це повірте чиста правда. Минулого тижня відпочивала в Італії, і скажу вам таке, що під словом паста, приховується аромат, смак, чудовий настрій та задоволення від їди. Але варто зазначити, що слід віддати шану і їхнім макаронам, котрі не розварюються, тому що готують їх із твердих сортів пшениці, та за їхньою технологією готування, слід варити стільки, скільки зазначено на упаковці, тоді нам не загрожує набрати декілька кілограм. Особливої ноти пасті надає сир пармезан, не лінуйтеся додати його, щоб відчути справжню італійську їжу. Маю для вас декілька рец http://bingoo.in.ua

Ингредиенты:

паста, запечені овочі з хлібом

що нам для цього потрібно ?

для соусу:

оливкова олія — 70 мл
бальзамічний оцет — 60 мл
дижонская гірчиця — 3 ст. л.
мед — 1 ст. л.
часник — 2 зубчики
сіль
перець

Способ приготовления

приготування:

1. Змішати всі інгредієнти для соусу. Я зазвичай беру скляну банку, додаю туди всі компоненти, закриваю кришкою і збовтую, щоб все змішалося рівномірно.
2. Овочі помити, почистити, нарізати на невеликі шматочки.
3. Деко або форму для запікання застелити фольгою, викласти овочі, заправити їх соусом і перемішати.
4. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати 50-60 хвилин, стежте щоб не підгоріли.
5. В кінці відварити пасту, змішати з овочами і посипати сиром.

Паста з креветками

5

Складові:

Паста — 80 г
Болгарський перець — 1 шт.
Помідори черрі — 4 шт.
Креветки — 5 шт.
Маскарпоне — 80 г
Рукола — 10 г
Базилік — 10 г
Петрушка — 5 г
Часник — 2 зубчики

приготування:

1. У форму для випікання наллємо трохи рослинного масла. Покладемо на дно пластики болгарського перцю, половинки помідорів чері, посипаємо овочі пластиками часнику і порізаним смужками базиліком і ставимо їх випікатися в духовку.
2. Коли овочі запекутся, то до них викладаємо креветки і трохи їх промазуємо маслом. Відправимо в духовку на п’ять хвилин.
3. Відварюємо спагетті і в сковороді перемішуємо їх з запеченими овочами.
4. Готову пасту прикрашаємо руколлою і свіжими томатами.

 

Паста з грибами, цибулею-пореєм і беконом

2

Складові:

Паста лінгвіні — 500 г
Оливкова олія — 2 ст.л.
Часник — 1 зубчик
Середній цибулю-порей
Бекон — 100 г (смужками або кубиками)
Печериці — 150 г
Вершки — 200 мл
Портвейн — 2 ст.л.
Сіль і перець — за смаком

приготування:

1. Обсмажте цибулю, викладіть бекон, перемішайте, видавіть часник. Готуйте близько 2 хвилин. Викладіть нарізані гриби, влийте вино і ретельно перемішайте.
2. Закрийте каструлю кришкою і готуйте близько 15 хвилин, періодично помішуючи. Якщо соус дуже сухий, то влийте трохи води, щоб злегка розбавити.
3. У самому кінці влийте вершки, посоліть і поперчіть (не забувайте, що бекон спочатку солоний — не переборщіть!)
4. Поставте пасту варитися аль-денте в підсоленій воді. Викладіть відварену пасту в сковороду і гарненько перемішайте в соусі. Якщо вона сухувата, то додайте трохи води, в якій варилася паста.
Подавайте теплою.

Паста з морепродуктами

1

Складові:

Паста (будь-яка) — близько 300 г
Очищені креветки — 150 г
Гребінець — 200 г (у мене вже обсмажений)
Вершки 20% — 150 мл
Сіль / перець / сухі італійські трави
Часник — 1 зубчик

приготування:

1. Пасту відварити відповідно до інструкції на упаковці, паралельно приготувати соус.
2. Гребінець обсмажити цілком по 1 хвилині з кожної сторони на розпеченій сковороді, вийняти і нарізати кубиками. Додати креветки, посипати сумішшю італійських трав.
3. У сковороду налити 1 ст.л. оливкового масла, часник роздавити площиною ножа і обсмажити до м’якості.
4. Викинути його. Так масло ароматизують. У цю ж сковороду викласти морепродукти і швидко обсмажити хвилин 3 на сильному вогні. Влити вершки і прогріти до кипіння + ще пару хвилин. Виправити на сіль / перець за смаком.
5. Готову пасту перекласти в соус, струснути гарненько сковороду, щоб соус покрив всі макарони і подавати. Прикрасити свіжим базиліком, або помідорами чері.

6

Спагетті болоньєзе

Навіть в італійських джерелах існують варіації соусу болоньєзе, не кажучи вже про загальносвітовій практиці. Шукати найправильніший рецепт — заняття для фахівців, а от взяти все найсмачніше і приготувати може буквально кожен. Важливо брати хороші продукти і готувати з хорошим настроєм.

Складові:

Яловичина для смаження — 400 г
Свинина — 200 г
Цибуля ріпчаста (100г) — 1 шт.
Селера стеблової — 50 г
Морква — 100 г
Часник часточки — 3 шт.
Оливкова олія — 40 мл
Вершкове масло — 30 г
Вино біле сухе (столове) — 150 мл
Бульйон яловичий — 300 мл
Томатне пюре — 150 г
Базилік сушений — 2 ч.л.
Перець чорний мелений — ч.л.
Сіль — 1.5 ч.л.
Спагеті — 500 г
Вершки 20-22% — 150 мл

приготування:

Навіть в італійських джерелах існують варіації соусу болоньєзе, не кажучи вже про загальносвітовій практиці. Шукати найправильніший рецепт — заняття для фахівців, а от взяти все найсмачніше і приготувати може буквально кожен. Важливо брати хороші продукти і готувати з хорошим настроєм.

1. Лук поріжте соломкою, селеру тонкими поперечними скибочками, моркву натріть на крупній тертці, а часник подрібніть.
2. Спассеруйте цибулю і часник на суміші рослинного і вершкового масла до прозорості, додайте моркву і селеру і готуйте на середньому вогні, помішуючи, близько 5 хвилин.
3. Фарш викладіть на гарячу сковороду з невеликою кількістю масла і смажте, розбиваючи лопаткою м’ясні грудочки. Можна спочатку обсмажити дрібно нарізаний бекон, а фарш смажити на витопленому з бекону жирі.
4. Якщо використовуєте бекон, він повинен бути дуже якісним.
5. Коли м’ясо втратить рожевий відтінок, влийте вино і готуйте, поки рідина не випарується.
6. Влийте в м’ясо бульйон, покладіть томатне пюре або дрібно нарізані і очищені від шкірки помідори.
7. Додайте овочі, спеції, перемішайте і готуйте під кришкою на дуже маленькому вогні протягом години, періодично помішуючи.
8. Поки готується соус, відваріть пасту по інструкції на упаковці, недоварівая 1-2 хвилини.
9. Коли м’ясо стане зовсім м’яким, додайте вершки, перемішайте і доведіть до кипіння.
10. Подавайте спагетті гарячими, виклавши зверху соус.

3

Карбонара

Складові:

Спагеті — 100 г
Яйця курячі — 2 шт.
Парміджано Реджано — 20 г
Пекоріно — 20 г
Чорний перець — 2 г
Панчетта — 40 г

приготування:

1. Підготуйте інгредієнти.
2. Пасту опустіть в киплячу воду і варіть 10 хвилин.
3. Яйця злегка збийте з тертим пекоріно і пармезаном.
4. На розпеченій сковороді обсмажте панчетой, нарізану тонкою соломкою. Додайте яйця.
5. В отриману масу додайте відварену пасту, доведіть до потрібної консистенції.
6. Ретельно перемішайте.
7. Декоруйте тертим пармезаном і свіжомеленою чорним перцем.
8. Карбонара готова.

http://bingoo.in.ua/2016/06/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B8-%D1%96%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%B9%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D1%85-%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%BD/

0