Рецепти перших блюд:

всі
не у співтовариствах
у співтовариствах

Чанахи по-галицьки

Мабуть, багато з Вас, або й усі, полюбляють таку страву як чанахи. Чанахи з'явилися, як блюдо, у XVI столітті, — коли картопля потрапила в Европу з Америки. Львівяни люблять це гостре блюдо, рецепт якого прийшов з карпатського регіону, де чанахи готували з баранини і фасолі, додаючи багато паприки і часнику. І хоча чанахи, рахується блюдом грузинської кухні /з баранини, баклажанів, помідорів, … тушених в глиняних горшиках/ вони отримали популярність і далеко за межами Грузії - в тому числі і у Львові, де це блюдо сприймається жителями, як елемент галицької кухні і їх подають ледь не в кожному кафе або ресторані. Хоча і готують чанахи з деякими відмінностями від класичного грузинського рецепту, бо свій вплив вніс карпатський рецепт. Що цікаво, всюди /Азербайджан, Арменія, …/ чанахи смакують по іншому, оскільки відрізняються рецептом їх приготування. Поділюся і я своїм. Рекоменду.ю !!!

Грибна юшка по-галицьки

Я дуже люблю грибні блюда. Коли на моєму столі є грибочки, це означає, що у всієї родини буде гарний настрій після такого обіду. Гриби стоять між овочами і м’ясом і вживаються у піст, але треба вміти їх смачно приготувати, адже цей продукт відноситься до ідеальної низькокалорійної їжі. Гриби, майже не містять жирів, а ось вуглеводні, які в них містяться є самими корисними для нашого організму. У піст я готую найрізноманітніші смаколики з цього замінника м’яса. На Галичині дуже полюбляють найрізноманітніші блюда з грибів. Тому сьогодні пропоную Вашій увазі галицький рецепт приготування грибної юшки по-галицьки.

Борщ з пампушками

Український борщ – одна з найпопулярніших страв української кухні. Його унікальні смакові якості зробили його відомим у всьому світі. Борщ має багато видів і способів приготування, адже він має все, що необхідне людському організму. У різних регіонах України його готують по-різному. Друзі, пропоную Вам галицький рецепт українського борщу. Рекомендую, смачно !!!

Огірочник асорті

Друзі, пропоную Вам рецепт надзвичайно смачної страви, - огірочника асорті !!!

Фасольова зупа

Галичани по селах, коли ріжуть паця, то виготовляють найрізноманітніші м’ясні вироби. Серед них є і консервації: порубані свинячі реберця з фасолею, … . Ця консервація в будь-який час року може бути використана для приготування смачнющої фасольової зупи. Пропоную Вам Друзі цей рецепт. Смачного ! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ P.S.: вживання червоної фасолі підвищує захисні функції організму, покращує стан шкіри та нервової системи, захищає від утворення пухлин. Фасоля рахується дієтичним продуктом, тому зупу з червоною фасолькою можна вживати при хворобах шлунково-кишечного тракту, печінки, сечового міхура та при сердцевій недостатності.

Борщ з вушками (на Святвечір)

Однією з 12 страв на Святвечір є пісний борщ. Особливістю мого пісного борщу на Святвечір є буряковий квас, на якому я його готую. До борщу також я додаю і картоплю, і квасолю. В мому рецепті вушка я додаю у борщ в кінці приготування борщу. Я їх начиняю тертою булкою, білими грибами, смаженими на олії, з смаженою цибулею.

Зупа помідорова по-львівськи

Зараз надворі зима і хочеться чогось смачненького. Пропоную стародавній рецепт помідорової зупи, … так як колись її готувала моя бабуся. Хоча насправді це літня зупа. Завжди готую її, коли є вже перезрілі помідори, які мають «справжній» аромат. Хочеться її їсти саме влітку. При чому часто і багато. А потім взимку згадувати:" О-о-о, помідорова зупка" і усміхатися, примруживши очі, згадуючи її аромат, шовковистість і ніжний смак. " О-о-о-, помідорова зупка". Ось я й згадав !!! Приготуйте і ви — дуже смачно.